Clauze anticipatorii

Definitie Clauze anticipatorii

Clauze ce apar in cadrul unui antecontract, fiind cele prin care partile promitente convin ca, in temeiul promisiunii sinalagmatice asumate - si in considerarea viitoarei perfectari a contractului promis - sa procedeze cu anticipatie la executarea in fapt a unor prestatii specifice contractului promis pe care s-au angajat sa-l incheie in viitor, urmand ca aceste prestatii sa produca efecte si in drept abia atunci cand se va incheia contractul promis, iar in caz de neincheiere a acestui contract, prestatiile efectuate anticipat sa fie restituite. Astfel de clauze anticipatorii, obisnuite in antecontractele de vanzare-cumparare imobiliara, sunt: - clauza privind plata anticipata a pretului (sau a unei parti din pretul) convenit pentru instrainarea promisa, - clauza privind transmiterea anticipata a imobilului in stapanirea de fapt si in folosinta promitentului-dobanditor, - clauza concedarii dreptului de a construi (in baza caruia promitentul-dobanditor poate fi indreptatit sa construiasca pe terenul promis, ori sa aduca modificari, adaugiri, supraetajari etc. la constructia existanta si promisa a-I fi instrainata).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauze anticipatorii? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauze anticipatorii.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauze anticipatorii. Definitiile termenilor despre Clauze anticipatorii cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauze anticipatorii, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauze anticipatorii.