Clauze de mentinere a valorii contractului

Definitie Clauze de mentinere a valorii contractului

Tip de clauze asiguratorii.Aceste clauze vizeaza, prin excelenta, prestatia monetara si urmaresc ca finalitate mentinerea valorii ei in parametrii sai initiali. Sintagma prestatie monetara cuprinde in arealul ei pretul, tariful serviciilor inclusiv al transporturilor (de exemplu, navlul la cele maritime), primele de asigurare, comisionul, ratele de credit, dobanzile etc. Sunt clauze de mentinere a valorii contractului: - clauza aur, - clauzele valutare, - clauza de optiune a monedei liberatorii, - clauza de revizuire a pretului, - clauza de postcalculare a pretului. Grupa clauzelor de mentinere a valorii contractului poate fi scindata in trei subgrupe pe baza criteriului care are in vedere natura riscurilor ce trebuie evitate, si anume: - clauze pur monetare, - clauze de mentinere a puterii de cumparare a monedei de plata, si - clauze de adaptare a contractului la noile imprejurari.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauze de mentinere a valorii contractului? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauze de mentinere a valorii contractului.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauze de mentinere a valorii contractului. Definitiile termenilor despre Clauze de mentinere a valorii contractului cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauze de mentinere a valorii contractului, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauze de mentinere a valorii contractului.