Clauze de stabilire a obligatiei de livrare a marfii si termenele de livrare.

Definitie Clauze de stabilire a obligatiei de livrare a marfii si termenele de livrare.

Tip de clauze necesare.Predarea (livrarea) marfii catre cumparator, fiind principala obligatie a vanzatorului (furnizorului exportator), este necesar ca in continutul contractului de comert sa se stipuleze clauze precise cu privire la executarea acestei obligatii. Astfel, se vor mentiona: - termenele de livrare (indicandu-se data calendaristica sau perioada de timp cand devine scadenta livrarea), iar daca aceasta urmeaza a se face in transe vor fi aratate - termenele intermediare, ca si termenul final de livrare. Totodata, trebuie precizate conditiile in prezenta carora devine posibila modificarea termenelor de livrae convenite precum si documentele prin care se confirma efectuarea livrarii si data la care aceasta a avut loc. Vor fi mentionate conditiile in care livrarea poate fi refuzata de catre cumparator. In fine, aceasta ultima clauza trebuie sa fie intregita cu o clauza complementara prin care sa se stabileasca raspunderea furnizorului pentru nerespectarea termenelor de livrare stipulate prin contract. Printr-o atare clauza, partile vor preciza penalitatile ce trebuie platite de exportator pe zi de intarziere in caz de livrare intarziata. Totodata partile pot stipula o clauza rezolutorie indicand conditiile in care partea indreptatita poate promova actiunea in rezolutiune.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauze de stabilire a obligatiei de livrare a marfii si termenele de livrare.? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauze de stabilire a obligatiei de livrare a marfii si termenele de livrare..

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauze de stabilire a obligatiei de livrare a marfii si termenele de livrare.. Definitiile termenilor despre Clauze de stabilire a obligatiei de livrare a marfii si termenele de livrare. cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauze de stabilire a obligatiei de livrare a marfii si termenele de livrare., va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauze de stabilire a obligatiei de livrare a marfii si termenele de livrare..