Clauze necesare

Definitie Clauze necesare

Stipulatiile contractuale ce au caracter esential pentru calificarea raportului obligational ca realitate juridica, pentru definirea naturii juridice a contractului si a continutului sau economic. Nu toate clauzele necesare sunt insa esentiale. Asemenea clauze privesc identitatea partilor si a reprezentantilor lor autorizati (atunci cand este cazul), continutul economic al operatiunii comerciale realizata prin contract, unele aspecte referitoare la executarea acestuia, dreptul ce-i este aplicabil si jurisdictia competenta sa solutioneze eventualele diferende dintre partenerii contractuali. Clauze necesare sunt: - clauza privind partile contractante, - clauze referitoare la obiectul contractului, - clauze referitoare la cantitatea marfii, - clauze referitoare la calitate, - clauze referitoare la reclamatiile de cantitate si calitate, - clauze ce vizeaza ambalarea si marcarea, - clauze prin care se stabilesc obligatia de livrare a marfii si termenele de livrare, precum si - clauze privind modalitatile de livrare, locul unde aceasta (livrarea) urmeaza a se face, cui revine obligatia de a suporta cheltuielile de livrare, cine suporta riscurile aferente livrarii etc. - clauze cu privire la expeditia, transportul si asigurarea marfii in timpul transportului, - clauze referitoare la obligatia de preluare a marfii, - clauze referitoare la pret. Vezi si Clauze optionale.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauze necesare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauze necesare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauze necesare. Definitiile termenilor despre Clauze necesare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauze necesare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauze necesare.