Clauze privind aspecte strict juridice ale contractului comercial

Definitie Clauze privind aspecte strict juridice ale contractului comercial

Prin astfel de clauze partile stabilesc reperele raspunderii lor pentru felul cum isi executa obligatiile contractualmente asumate, determina legea aplicabila contractului lor si hotarasc jurisdictia la care inteleg sa supuna spre solutionare eventualele diferende ce s-ar putea ivi intre ele cu referire la executarea contractului. Aceste clauze nu sunt absolut indispensabile in continutul contractului. Ele urmaresc ca finalitate sa defineasca sanctiunile la care se expune contractantul care nu-si executa sau isi executa defectuos prestatia asumata, sa determine legea care guevrneaza contractul si jurisdictia competenta sa solutioneze eventualele diferende generate de contract. Astfel de clauze sunt: - clauzele referitoare la raspunderea contractantilor, - clauze referitoare la legea aplicabila contractului, - clauze privind jurisdictia competenta sa solutioneze eventualele litigii dintre parti. De asemenea, partile pot stipula o clauza prin care sa interzica transmiterea catre terte persoane de catre una din parti a bunurilor ce formeaza obiectul contractului, fara consimtamantul celeilalte parti. Sau se poate stipula o clauza in virtutea careia partile isi asuma reciproc obligatia de a se informa una pe cealalta in caz de reorganizare sau de schimbare a atributelor de identificare (denumire, sediu, forma juridica). Totodata, partile pot stipula o clauza prin care sa declare caduce, pe data perfectarii contractului, documentele preparatorii incheiate in timpul negocierilor si sa mentina ca valabile numai pe acelea dintre respectivele documentel despre care fac mentiune expresa ca se integreaza in contract. De asemenea, este obligatorie inscrierea in contract a urmatoarelor mentiuni: - numarul de exemplare in care se redacteaza contractul (minimum doua) si ca fiecare parte primeste cel putin un exemplare - limba in care este redactat contractul (daca este nevoie) si exemplarul de referinta pentru ipoteza aparitiei unor neintelegeri intre parti cu referire la interpretarea contractului - data (anul, luna si ziua) si locul perfectarii lui - data semnarii contractului de catre toate partile (care marcheaza momentul perfectarii lui) - felul cum a fost perfectat contractul (anume daca el s-a incheiat intre prezenti sau intre absenti) - in cazul in care contractul se incheie intre absenti se va preciza data ofertei si respectiv data acceptarii, fiind necesar ca atat oferta, cat si acceptarea sa fie facuta de catre emitent sau de catre reprezentantul autorizat al acestuia. De regula, in contractele ce contin ca obligatie caracterizanta o obligatie de a face se stipuleaza clauze best efforts.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauze privind aspecte strict juridice ale contractului comercial? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauze privind aspecte strict juridice ale contractului comercial.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauze privind aspecte strict juridice ale contractului comercial. Definitiile termenilor despre Clauze privind aspecte strict juridice ale contractului comercial cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauze privind aspecte strict juridice ale contractului comercial, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauze privind aspecte strict juridice ale contractului comercial.