Premiera la Bucuresti: Neurotic Mass Movement concerteaza in Club Control

BUCURESTI - 4 octombrie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Trupa londoneza Neurotic Mass Movement se afla in premiera la Bucuresti, saptamana aceasta. Miercuri, 5 octombrie, de la ora 19, artistii sunt invitatii centrului de arta si cultura contemporana Pavilion Unicredit, urmand ca joi, 6 octombrie, dupa ora 21, sa concerteze pe scena Club Control (Academiei, 19).

Premiera la Bucuresti: Neurotic Mass Movement concerteaza in Club Control

Miercuri, 05 Octombrie 2011, 19.00

Neurotic Mass Movement intr-un dialog muzical-politic la Pavilion Unicredit

Intrare libera

Joi, 06 Octombrie 2011, 21:00

Neurotic Mass Movement - concert live in Control Club

In deschidere: Umbre & Lumini (RO)

Intrare: 15 lei

PAVILION HIPSTER PARTY, dupa 23:00

DJ Set by Cliza

Powered by Pavilion Journal & VICE magazine

Intrare libera

EVENIMENTE CU SPRIJINUL WIZZAIR

Formata in 2008, trupa londoneza NEUROTIC MASS MOVEMENT este un parteneriat muzical intre Yin Neurotic (voce & synth) si David Neurotic (chitara). Impreuna, ei au gasit o abordare emotional-intuitiva a muzicii realizand un sunet unic. Vocea intensa si sunetul dramatic al chitarii balanseaza stilistic intre muzica electro si avant-rock, intre atmosfere eterice si ritmuri abrazive. Intrebat recent, intr-un interviu, care sunt influentele muzicii sale, David Neurotic a raspuns: “Sunt multe influente, dar Tristan Tzara, Le tonneau de la haine (Charles Baudelaire) si Scooby Doo imi vin acum in minte”.

Printre numeroasele aparitii in Marea Britanie, amintim cea de pe scena Academiei Regale de Arta, sau cea din deschiderea concertului lui Gary Numan, cat si prezenta la festivalurile Supernormal de langa Oxford si Viertel Fest din Germania. Au colaborat cu trupa ULTERIOR, in special cu Benn McGregor, si cu Boris Wilsdorf - producator si inginer de sunet al celor de la Einstürzende Neubauten.

NEUROTIC MASS MOVEMENT au inceput inregistrarea primului lor EP, TYRANNY OF GRAVITY, in studioul din Berlin al lui Sebastian Lee Philipp (compozitor si producator, membru al trupei Noblesse Oblige), material planuit sa apara la inceputul lui 2012. La Bucuresti vor lansa, in avanpremiera, single-ul Tragic Machine, concertand cu aceasta ocazie pe scena din Club Control, joi, 6 Octombrie, dupa ora 21.

http://facebook.com/NEUROTICMASSMOVEMENT http://www.myspace.com/neuroticmassmovement http://soundcloud.com/neuroticmassmovement

In deschidere, va canta trupa Umbre & Lumini din Bucuresti. Umbre & Lumini a luat fiinta in toamna anului 2008 sub forma unui duo - Alexandru Pop la chitara si Vlad Telea tobe. Muzica celor doi este o imbinare a sonoritatilor rock din ultimile decenii, in compozitii cu structuri definite si coerente, oferind o experienta muzicala noua, bazata pe contraste, pe tensiuni si pe rezolvari ale acestora. In primavara lui 2011, o conjunctura favorabila face ca membrii trupei sa il intalneasca pe vocal-ul Matei Puticiu si sa inceapa lucrul impreuna la un nou set de piese. Ulterior, in timpul verii, incep o colaborare si cu Teodor Antim, in postura de basist. La ora actuala, set list-ul Umbre & Lumini contine atat piese instrumentale, cat si piese vocal-instrumentale, iar cea mai buna descriere a stilului abordat este experienta unui concert live.

http://www.facebook.com/umbresilumini

Facebook event: http://www.facebook.com/event.php?eid=25024165167907