Prima Evadare maraton de ciclism cross country, intre Bucuresti si Snagov.

BUCURESTI - 8 mai 2009

Comunicat tip General in Sport

La primul concurs de acest gen din Bucuresti peste 400 de ciclisti sunt asteptati duminica, 10 mai, in parcarea din fata Academiei de Politie pentru a participa la Prima „mare” Evadare in natura din anul acesta.

Mountain Bike, ciclocross, tandem, sunt bicicletele care vor parcurge cei 50 de km. Traseul ales de organizatori, Clubul Alpin Roman si NoMad Adventure Team, cuprinde in special zone de padure, drumuri de tara si drumuri de contur al lacurilor. El trece prin padurea Baneasa, padurea Tunari, Caciulati, palatul Ghica, padurea Balotesti si padurea Snagov. Linia de finish va fi la Complexul Astoria din Snagov, unde va fi premierea si “FruFru Pasta party”.
Traseul va purta un marcaje speciale si va fi monitorizat de circa 35 de voluntari.
„Dorim sa aratam tuturor ca langa Bucuresti se poate face si altceva in afara de gratare si gunoaie si ca sunt unele locuri mai frumoase decat te atepti” – declara, Daniel Sardan, unul dintre organizatori. „Cei care s-au inscris sunt in marea majoritate amatori, iubitori ai sportului, dar si sportivi de performanta” (DS)
Majoritatea primariilor si-au aratat interesul sa curete zonele unde exista gunoaie (pungi, peturi) aruncate de turisti sau localnici. In timpul concursului abandonarea ambalajelor sau altor deseuri va atrage dupa sine descalificarea.
Participantii trebuie sa poarte obligatoriu casca si optional ochelari (pentru protectie impotriva insectelor si noroiului), bidon cu apa, pompa, telefon mobil. Organizatorii si sponsorii asigura apa, glucoza, lamaie, batoane energizante si sucuri la punctele de alimentare.
Concurentii se pot intoarce in oras cu unul din cele 6 autobuze puse la dispozitie de catre RATB si Primaria Municipiului Bucuresti.
Cei mai buni biciclisti vor fi premiati cu bani, echipament sportiv si abonamente la singura revista de profil din tara, de catre BikeXpert, Surmont, Bate Saua sa Priceapa Iapa si respectiv MBike. Castigatori nu vor fi doar ei, o bicileta Trek 4400 va fi trasa la tombola de cei care termina traseul in timp.
„Desi initial concursul a fost gandit la o scara mai mica, ca o prima iesire inaintea maratoanelor de mountainbike din tara, pe masura ce am avansat cu organizarea am fost placut surprinsi de numarul mare de participanti, aproape 400 momentan. Nu ne asteptam sa avem peste 2500 de accesari zilnice ale site-ului si nici un numar atat de mare de participanti. Toate acestea ne responsabilizeaza si incercam sa le oferim concurentilor conditii cat mai bune. Speram ca experienta castigata in organizarea a cinci editii de Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata sa ne fie de folos” povesteste unul dintre organizatori.
Informatii despre concurs se pot gasi pe site-ul www.primaevadare.ro
Partenerii concursului sunt: BikeXpert, Surmont, FruFru, Complextul Astoria – Snagov, MBike, Bate Saua sa Priceapa Iapa, Redis, ATVROM, Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 1, RATB, Green Report, BGS divizia medicala.

Despre Clubul Alpin Roman

www.primaevadare.ro
www.primaevadare.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/clubul-alpin-roman/prima-evadare-maraton-de-ciclism-cross-country-intre-bucuresti-si-snagov-