Congresul National de Speologie editia a 40-a

Locul desfasurarii: Rasnov, Valea Cetatii - Terenul de biatlon

Organizator: Clubul de speologie Avenul

Congresul National de Speologie editia a 40-a

In perioada 5-9 septembrie 2012 vă aşteaptăm la Congresul Naţional de Speologie , ediţia a 40-a, organizat de Clubul de speologie Avenul Braşov sub patronajul Federaţiei Române de Speologie în parteneriat cu Primăria oraşului Râşnov la Râşnov , judeţul Braşov!

 

Congresul se va desfăşura în Valea Cetăţii zona de agrement-biatlon (Str. Cetăţii sau DN 1E Râşnov-Poiana Braşov). Sunt puse la dispoziţia organizatorilor terenul de evenimente împrejmuit pentru corturi şi activităţi în aer liber, sala de sport din locaţie şi sala de spectacole din imediata apropiere.

 

Anul acesta sărbătorim 40 de ani de când, în 1973, speologii români se reuneau pentru prima dată la cabana Padina, în cadrul unei manifestări numite "Speosport". De atunci, acest eveniment s-a repetat anual până în anul 1996, când s-a utilizat concomitant denumirea de “Speosport” şi “Congres Naţional de Speologie”. Din anul 2000 reuniunea se numeşte Congresul Naţional de Speologie, reuniune anuală a speologilor români. El marchează bilanţul unui an de activitate, fiind un forum de exprimare şi dezbatere pe toate domeniile ce ţin de speologie, carstologie sau sunt conexe acestora.

 

Actualmente suntem un grup de tineri care a preluat ştafeta Cercului Speo Avenul – Braşov. De câţiva ani activăm în domeniul speologiei împreună cu cei care au mai rămas din vechii membri. Anul acesta am obţinut statutul de organizaţie non profit, mai precis asociaţie. Denumirea actualizată este Clubul de speologie Avenul. Prin acest demers am creat posibilitatea de a ne organiza mai bine şi de a putea beneficia de fonduri pentru desfăsurarea activitatilor noastre.

 

Programul congresului este împărţit în 2 segmente. Excursii tematice pre-congres (5-7.09.2012) de vizitare a obiectivelor speologice importante din Piatra Craiului, Culoarul Rucăr-Bran şi cele aflate în imediata apropiere de oraşul Râşnov. Segmentul al doilea este congresul propriu zis care va include în program concursuri, comunicări ştiinţifice, expoziţii şi proiecţii multimedia pe domenii specifice precum şi evenimete de natură organizatorică a Federaţiei Române de Speologie. Programul concret se poate vizualiza pe: www.congres2012.avenul.ro .

 

Confirmare pana la data: 5 septembrie 2012

Participare: Taxa de participare

Sponsori eveniment:
  • kronospan.ro kronospan.ro
  • paradisulverde.com paradisulverde.com
  • alpinexpe.ro alpinexpe.ro
Parteneri eveniment:
  • Parcul National Piatra Craiului Parcul National Piatra Craiului
  • Primaria orasului Rasnov Primaria orasului Rasnov