1st INTERNATIONAL ROVEST CLUSTER FORUM

Timisoara - 22 ianuarie 2018

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica

S-a schimbat legislația, sunt noi reglementări, atât în legislația națională cât și la Bruxelles iar pentru o transmitere cât mai corectă a acestor informații, am avut ca invitat experți din România și din străinătate.

Pe durata a 3 zile au fost puse întrebări, au fost formulate cerințe și analizate nevoi a celor implicați în activitatea de achiziții.

Este o oportunitate a celor care doresc sa-și exercite profesia corect sa ni se alature, este trecerea de la “nu știu” cum se face o achiziție corecta, la acum stiu și fac !

ROVEST CLUSTER FORUM

ROVEST CLUSTER FORUM

 "COLLABORATION IS THE FUTURE POWER"  

Gabriela Ilin

1st International Cluster ROVEST Forum

~ Timișoara – 17 – 19 Ianuarie 2018 ~

cu participarea extraordinară a Excelenţei Sale Consulul Onorific al Olandei la Timişoara, H.E. Marius POPA  

şi a numeroşi reprezentanţi din partea unor reputate instituţii europene şi româneşti precum şi a lectorilor de prestigiu din ţara noastră şi din străinătate.

            Forumul a avut ca principale teme :

Cooperare prin elaborare de proiecte transfrontaliere România - Serbia

Ultimele noutăţi privind reglementările din legislaţia în achiziţii

Iniţierea proiectului comun "Cupola Culturală"

Care a fost structura Forumului ?

Evenimentul a fost structurat în 3 părți - Colocviu Internațional, Colocviu Național şi Lucrările Forumului - unitare ca întreg și cu funcționalități de sine stătătoare care au asigurat recepționarea răspunsului corect și de la participanți nu exclusiv de la alocutori, sesiunea de colocvii fiind una interactivă, deschisă.

           Speakers :

specialiști, experți redutabili, practicieni și teoreticieni excepționali internaționali și români :

 Bogdan PuşcaşEmmanuel Morel,Gabriela Ilin, Ovidiu Slimac, Dumitru-Viorel Pârvu, Alin Izvoran, Christina Leucuta, Cosmin Serbanescu, Gabriel Zaharia din România

Rajiv Gupta (SUA), Alexander E Mok, Joan Prummel ( Netherland ), Ioan  Baciu (EU Stakeholder), Robin Jackson, U.K.

 

Cine a participat ?

Toţi cei care au dorit informaţii de calitate, corecte şi de la sursă în domeniul proiectelor europene, a proiectelor transfrontaliere, IPA CBC Romania - Serbia, în domeniul Strategiei Dunării, a proiectelor SUERD.

                   Pe specific temele din domeniul achiziţiilor s-au adresat :

aleșilor locali, autorităților contractante, (vice)preşedinţi de consilii judeţene, primari , viceprimari, city manageri , consilieri achiziții, operatori economici , conducători de instituţii, entităţi contractante, persoanelor implicate în consultanţă şi implementarea fondurilor europene, structurale, IPA, achiziții transfrontaliere, lobby-işti, traineri, conducători de ADI şi GAL, preşedinţi de cluster precum şi tuturpor membrilor organizaţiilor neguvernamentale, sindicale, etc., atât din România cât şi din Serbia şi Uniunea Europeană

   Obiective :

asigurarea dobândirii competenţelor necesare înţelegerii şi aplicării proceselor şi procedurilor principiului achiziţiilor corecte, deprinderea de abilităţi şi formarea de cunoştinţe în materia procesului de atribuire a contractelor de achiziţie

   Beneficii tangibile :

Însuşirea de informaţii şi cunoştinţe de înaltă ţinută academică

Posibilitatea înscrierii în Clusterul ROVEST

Obţinerea de puncte CEA pentru experţii în achiziţii

Participarea la deschiderea platformei CEA, cu acordarea primei burse de studiu în domeniul achiziţiilor, în S.U.A.

Formarea de parteneriate strategice comune România - Serbia

Înscrierea doritorilor în proiectul internaţional al Clusterului ROVEST "Cupola Culturală"

Participarea la Gala Dinner, unde a avut loc o degustare de vin românesc

Honorary Laudatio Speech

FORUMUL s-a dorit a dezvălui impactul legii achiziţiilor publice asupra dezvoltării economice în context European inclusiv transfrontalier între România şi Serbia şi a fost organizat de către Clusterul ROVEST  în Parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara - UVT la iniţiativa Sindicatului Naţional al Specialiştilor Experţi în Achiziţii Publice - SN SEAP

Iniţiatorul, prin Preşedintele SN SEAP, dl. Ovidiu Slimac, aduce public mulţumiri doamnei Gabriela Ilin, Preşedintele Clusterului ROVEST, care a participat si organizat acest eveniment cu toate că în această perioadă a avut dureri cumplite de şold. Apreciem gestul doamnei Gabriela Ilin ca fiind unul de o mare probitate morală şi profesională şi ne exprimăm încă o dată recunoştinţa datorată doamnei Gabriela Ilin care a făcut posibilă existenţa acestui eveniment de răsunet internaţional.Dorim să subliniem cu atât mai mult susţinerea acordată de doamna Gabriela Ilin, domnului Ovidiu Slimac chiar în ciuda tuturor adversităţilor de orice natură, prin acceptarea implicării în organizarea unui eveniment atât de important.

Totodată apreciem participarea extraordinară a Consului Onorific al Regatului Ţărilor de Jos, E.S. Marius POPA şi a doamnei Violeta COZIANU din partea Ambasadei Olandei, un exemplu de dedicaţie şi sprijin a cetăţenilor Olandezi, care ne-au fost alocutori de mare valoare profesională, la acest eveniment, exemplu demn de urmat chiar şi de către oficialităţile române.Mulţumim de asemenea şi Consului General al Republicii Serbia la Timişoara, H.E. Vlada TADIČ care prin implicare a făcut posibilă participarea delegaţiei dinţara vecină şi prietenă, ocazie cu care a fost iniţiat proiectul internaţional, - Cupola Culturală - Arc peste Dunăre.Aducem nulţumirile noastre şi Partenerului nostru Universitatea de Vest Timişoara - UVT care ne-a asigurat tot sprijinul logistic.

Participanţilor li s-a transmis electronic 

"Ghidul orientativ pentru responsabilii cu achiziţii publice privind evitarea celor mai obişnuite erori în proiectele finanţate de fonduri structurale şi de investiţii europene"document întocmit de Comisia Europeană în consultare cu Banca Europeană de Investiţii

Unde și când a avut  loc acest eveniment ?

La sediul Universității de Vest Timișoara, Bulevardul Vasile Pârvan 4, Timișoara 300223, Romania, în data de : 17, 18, 19 Ianuarie 2018, începând cu ora 09,00.

Pentru informații suplimentare referitoare la eveniment și alte detalii, accesaţi pagina PRIMULUI FORUM INTERNAŢIONAL AL CLUSTERULUI ROVEST, Timişoara, Ianuarie 2018.

Pentru orice alte informaţii nu ezitați să ne contactați la : office@rovest.eu, office@sn-seap.ro