Comisarul European pentru Transporturi si Energie, Loyola de Palacio, a vizitat Portul Constanta

Constanta - 28 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

In data de 27 mai 2004, Comisarul European pentru Transporturi şi Energie – doamna Loyola de Palacio si domnul Jonathan Scheele – şeful Delegaţiei CE în România, insotiti de domnul Miron Mitrea – Ministrul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, au efectuat o vizita in Portul Constanta.

Comisarul European pentru Transporturi si Energie, Loyola de Palacio, a vizitat Portul Constanta

Domnul Gheorghe Moldoveanu - directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime SA Constanţa a facut o scurtă prezentare a portului, vizita continuand cu un tur al portului Constanta, la bordul navei "Anghel Saligny".
La finalul vizitei inaltilor oaspeti, directorul general al C.N. Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a făcut următoarea declaraţie:

„ Sincer să fiu am fost foarte emoţionat de această vizită, în special în ceea ce priveşte prezenţa doamnei Loyola de Palacio – un adevărat specialist în transporturi şi energie. În timpul vizitei la bordul navei Anghel Saligny s-au dezbătut mai multe probleme. Doamna de Palacio – în calitate de Comisar European – a fost uimită de acest port care prezintă caracteristicile unui port modern, a fost impresionată în mod deosebit de mărimea portului, de dotările acestuia şi de capacitatea de 120 milioane tone. Domnia sa a întrebat ce mărfuri se operează în Portul Constanţa şi a apreciat că este un port multifuncţional, aici fiind operate mărfuri de orice fel, cu excepţia gazului natural. De asemenea a apreciat Canalul Dunăre - Marea Neagră, care prin cale două ecluze este competitiv din punct de vedere tehnic. Comisarul European pentru Transporturi şi Energie – doamna Loyola de Palacio a fost surprinsă de noul Terminal de Containere Mol II S, despre care a spus că seamănă cu cel din Hamburg, însă eu spun că este ceva mai frumos şi mai ordonat deoarece am avut mai mult spaţiu. I-a plăcut şi proiectul Terminalului de Pasageri, a întrebat cine a făcut proiectul şi a aflat că românii au conceput acest proiect la standard european, respectând tot ce înseamnă norme de securitate şi confort european. La final Comisarul European pentru Transporturi şi Energie - doamna Loyola de Palacio a declarat că Portul Constanţa este un port de bază al Europei şi îşi va arăta valoarea în scurt timp.”

Despre CN ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME S.A. CONSTANTA

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta - Incinta Port, Gara Maritima, Constanta, cod 900900
Telefon: 0241-611540
Fax: 0241-619512
Adresa web: www.portofconstantza.com

Pentru mai multe informatii, contactati: Alina Petoanca sau Lucia Fifere
amitu@constantza-port.ro, lciornei@constantza-port

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cn-administratia-porturilor-maritime-s-a-constanta/comisarul-european-pentru-transporturi-si-energie-loyola-de-palacio-a-vizitat-portul-constanta