Ministrul Transporturilor din Olanda a vizitat portul Constanta

Constanta - 20 aprilie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Ministrul Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Managementului Apelor din Regatul Olandei, d-na Karla PEIJS a vizitat in data de 13.04.2004 portul Constanţa.

Ministrul Transporturilor din Olanda a vizitat portul Constanta

La Administraţia Porturilor Maritime Constanţa d-na Karla PEIJS a fost primită de întreaga conducere în frunte cu directorul general, dl. Gheorghe MOLDOVEANU, care a făcut o scurtă prezentare a Portului Constanţa. Mai multe informatii au fost oferite delegatiei olandeze, din care a facut parte şi d-na Melanie Schulty van HAEGEN, ministru de stat în cadrul Ministerului olandez al Transporturilor, cu ocazia vizitei prin port, la bordul navei „Anghel Saligny”.
D-na Karla PEIJS a fost foarte impresionată de vizita în Portul Constanţa. Domnia sa a declarat: „Mă duc acasă foarte îngrijorată de faptul că Portul Constanţa este un competitor foarte puternic pentru Rotterdam. Au început deja să utilizeze un terminal uriaş de containere care, din nefericire, a fost construit de japonezi şi nu de olandezi. Este într-adevăr un lucru pe care poţi să fii gelos.”
La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, dl. Gheorghe MOLDOVEANU, a declarat: „Avem legături de aproximativ 10 ani cu Ministerul Transporturilor şi Ministerul de Externe din Olanda. Am colaborat cu succes la realizarea Master-Planului pentru Portul Constanţa de către specialişti olandezi şi avem contacte cu Portul Rotterdam cu care dorim o colaborare mai puternică. Cu prilejul vizitei prin portul Constanţa doamna ministru Karla PEIJS s-a interesat de capacităţile portului şi de cum se munceşte aici. Sunt convins că a rămas impresionată de ceea ce a vizitat. De ambele părţi există un puternic interes pentru transportul de mărfuri pe axa Constanţa – Rotterdam şi ne-ar bucura să avem o colaborare comercială fructuoasă între cele două porturi. Am discutat probleme legate de investiţii, mai exact participarea părţii olandeze la investiţii în zona de sud a portului Constanţa, unde s-ar putea construi un terminal pentru operarea navelor de mare tonaj. Sunt sigur că în scurt timp vom fi vizitaţi de specialişti olandezi în acest scop.”

Despre CN ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME S.A. CONSTANTA

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta - Incinta Port, Gara Maritima, Constanta, cod 900900
Telefon: 0241-611540
Fax: 0241-619512
Adresa web: www.portofconstantza.com

Pentru mai multe informatii, contactati: Alina Petoanca sau Lucia Fifere
amitu@constantza-port.ro, lciornei@constantza-port

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cn-administratia-porturilor-maritime-s-a-constanta/ministrul-transporturilor-din-olanda-a-vizitat-portul-constanta