Protocol de colaborare intre porturile Constanta si Valencia

Constanta - 20 aprilie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

In data de 16 aprilie 2004 conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a semnat un Protocol cu reprezentanţii Autorităţii Portului Valencia (Spania).

Protocol de colaborare intre porturile Constanta si Valencia

Documentul a fost semnat de domnii JUAN ESQUEMBRE (Director Dezvoltare Portuară) şi SIMON MONTOLIO SOLSONA (Preşedinte al Asociaţiei Întreprinzătorilor Particulari din Valencia – ASECAM), iar din partea CN APM SA Constanţa a semnat domnul GHEORGHE MOLDOVEANU, Director General.
Domnul JUAN ESQUEMBRE a făcut cu acest prilej următoarea declaraţie: „Pentru Autoritatea Portului Valencia semnarea acestui Protocol reprezintă în primul rând continuarea excelentelor relaţii pe care cele două porturi le-au avut în ultimii ani, precum şi începerea unor relaţii comerciale în special între investitorii mici şi mijlocii din cele două porturi.”
La rândul său, domnul GHEORGHE MOLDOVEANU a declarat: „Protocolul semnat astăzi reprezintă o confirmare a faptului că Portul Constanţa are o importanţă deosebită în lume şi majoritatea porturilor văd cu ochi buni dezvoltarea Portului Constanţa. În afară de relaţiile stabilite între administraţiile celor două porturi dorim să lărgim relaţiile comerciale. Colaboratorii spanioli şi-au exprimat interesul pentru ceramică, un terminal auto şi pentru activitatea RO-RO în domeniul turistic. Portul Constanţa are un mers ascendent, cu atât mai mult cu cât în primele două luni ale acestui an traficul de containere a înregistrat o creştere cu 100% faţă de primele două luni ale anului trecut şi estimăm ca până la sfârşitul anului să înregistrăm un trafic de 500.000 de containere faţă de 250.000 –anul trecut. Aceasta dovedeşte necesitatea şi utilitatea noului Terminal de Containere Constanţa - Sud Agigea.”
Protocolul conţine următoarele acţiuni ce urmează a fi realizate de către cele două părţi:
1.Prezentarea principalelor facilităţi şi proiecte de investiţii ale Portului Constanţa de către o echipă de specialişti ai CN APM SA Constanţa la Valencia.
2.Prezentarea principalelor facilităţi comerciale ale Portului Valencia de către un grup de specialişti ai Autorităţii Portului Valencia, urmată de o vizită de documentare în Portul Constanţa pentru identificarea oportunităţilor de afaceri de interes reciproc.
3.Schimb de experienţă şi training în domeniile tehnic şi economic între grupuri de specialişti din partea celor două autorităţi, cu posibilitatea finanţării din partea guvernului spaniol.
4.Analizarea de către partea spaniolă a posibilei implicări în realizarea şi/sau exploatarea terminalului Ro-Ro, auto şi a terminalului de pasageri din Portul Constanţa.

Despre CN ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME S.A. CONSTANTA

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta - Incinta Port, Gara Maritima, Constanta, cod 900900
Telefon: 0241-611540
Fax: 0241-619512
Adresa web: www.portofconstantza.com

Pentru mai multe informatii, contactati: Alina Petoanca sau Lucia Fifere
amitu@constantza-port.ro, lciornei@constantza-port

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cn-administratia-porturilor-maritime-s-a-constanta/protocol-de-colaborare-intre-porturile-constanta-si-valencia