Depozitul de Calculatoare la cel mai înalt nivel de parteneriat cu Microsoft: Gold Certified Partner

BUCURESTI - 25 iulie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Pentru al doilea an consecutiv de la lansarea Microsoft Partner Program, CNDPI ROMSOFT SA a dobândit statutul cel mai inalt din programul specific de parteneriate, Microsoft GOLD Certified Partner. Obţinerea acestui statut a presupus îndeplinirea cumulativă a câtorva condiţii şi competenţe, specifice Microsoft.

Depozitul de Calculatoare la cel mai înalt nivel de parteneriat cu Microsoft:  Gold Certified Partner

ROMSOFT a îndeplinit toate criteriile şi deţine în prezent două competenţe Microsoft, faţă de media în industrie şi de cerinţele Programului, ce solicită doar o competenţă per companie, eveniment care potenţează profilul de integrator de sisteme de prim rang al ROMSOFT. Competenţele ROMSOFT sunt Networking Infrastructure Solutions (competenţă în implementarea de soluţii bazate pe Microsoft Windows Server 2003 sau Microsoft Small Business Server 2003) şi OEM Hardware Solutions – specializarea System Building (configurarea de soluţii hardware, PC-uri şi servere, cu software Microsoft original preinstalat).

Aceste competenţe contribuie, ca puternic argument, la consolidarea imaginii ROMSOFT, implicit a lanţului sau naţional de magazine „Depozitul de Calculatoare”, ca integrator de sisteme PC cu standarde ridicate de performanţă şi stabilitate, standarde conforme sloganului Microsoft „merge sigur din prima!”.

În acord cu această politică de calitate, ROMSOFT pune anul acesta un accent deosebit pe certificarea personalului tehnic şi de vânzari din sediul central şi din reteaua „Depozitul de Calculatoare”, acest personal fiind interfata companiei cu clientii şi pregatirea acestuia influenţând direct calitatea soluţiilor comercializate. Conform calendarului intern al companiei, în următoarele 12 luni, circa 250 de angajati din companie vor urma cursuri de certificare tehnică Microsoft. Scopul acestui demers este creşterea nivelului de competenţă tehnică la nivelul întregii companii, prin atingerea a două obiective:

1. personalul certificat tehnic să deţină o pondere de 25%-30% din totalul personalului companiei;
2. cel putin 1 angajat din fiecare magazin „Depozitul de Calculatoare” să deţină o certificare tehnică Microsoft de tip MCP (Microsoft Certified Professional) în domenii precum pre-instalare Windows XP, sau troubleshooting (suport tehnic) Windows XP.

Aceste obiective au ca scop specializarea personalului în acordarea de asistenţă şi servicii utilizatorilor de sisteme de calcul cu software Microsoft preinstalat, precum şi un grad mai mare de flexibilitate în abordarea platformelor OS specifice fiecarui tip de client DC.

ROMSOFT a amenajat în acest scop, la sediul sau central, un centru de instruire deservit de un trainer autorizat Microsoft (MCT, Microsoft Certified Trainer), al carui mandat include şi formarea unui centru de suport tehnic intern, destinat oferirii de suport tehnic avansat personalului din magazinele proprii.

Peste 15 persoane detin deja certificari Microsoft pe diverse nivele de competenţă, de la MCP sau MCDST pana la MCSA sau MCSE.

De asemenea ROMSOFT a obţinut recent certificarea “Designed for Windows XP” pentru o gama proprie de PC-uri, certificare care ii conferă dreptul de a comercializa sisteme cu sigla “Designed for Windows XP”, o marca de calitate recunoscuta la nivel international.

Nu in ultimul rand trebuie subliniat suportul Microsoft Romania privitor la tehnicile de vanzari, in acest scop consilierii de vanzări beneficiind periodic de training gratuit pentru toata gama de produse Microsoft.

Despre CNDPI Romsoft SA

Societate cu capital 100% romanesc, este unul din cei mai importanti distribuitori de tehnica de calcul din Romania.
Gama de produse oferite de Romsoft acopera intregul spectru de componente si periferice, Romsoft fiind un furnizor de solutii complete (one-stop shop).
Zona de piata acoperita de vanzarile Romsoft o reprezinta întreg teritoriul tarii, activitatea companiei fiind prin excelenta una de distribuitor.
Compania noastra este certificata conform standardului de management al calitatii ISO 9001: 2000, de catre Germanischer Lloyd Romania, membru al Germanischer Lloyd Germania.
Romsoft are in prezent 850 de angajati, birouri centrale in suprafata de aproximativ 633 mp, depozite centrale in suprafata de aproximativ 3100 mp, precum si spatii comerciale in magazine de peste 5000 mp.

Nicolae Mandache
Director de marketing si PR
CNDPI ROMSOFT SA
Splaiul Independentei, nr.319, sector 6, Bucuresti, Romania