Răsfăț literar: 5 romane captivante pentru o zi de lectură la plajă!

Ramnicu Valcea - 11 august 2023

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura

Într-o zi însorită de vară, când soarele strălucește pe cerul senin și valurile mării te cheamă să te relaxezi pe nisipul fin, nu există nimic mai potrivit decât o lectură captivantă pentru a-ți petrece ziua la plajă

Răsfăț literar: 5 romane captivante pentru o zi de lectură la plajă!

Editura ap! îți propune o serie de romane captivante Corola, care îți vor face ziua la plajă mai frumoasă. Indiferent de alegerea ta, te vei cufunda în lumea captivantă a fiecărei cărți și vei simți cum timpul trece mai repede decât ai fi crezut vreodată. Așa că, pregătește-ți prosopul, pune-ți ochelarii de soare și lasă-te prins în fascinanta lume a cărților!

 
Și-n mintea mea dansam desculță, de Olivia Zeitline, este romanul care te va încuraja să îți urmezi visul sau măcar te va face să te simți mai aproape de el, în cazul în care te numeri printre acele „gulerașe albe” care își petrec majoritatea timpului la birou, simțind adesea un mare gol interior. Golul acela care ar trebui umplut cu ceea ce ești și simți tu cu adevărat… Eroina romanului de față face asta după un episod de burnout, arătându-ne că în viață trebuie să știm să fixăm limite foarte clare. Un roman ca un vis, în care totul e posibil, în care nu există normal și paranormal, ambele contopindu-se într-o realitate care nu trebuie neapărat să fie credibilă pentru a ne determina să conștientizăm lucruri ce nu pot fi înțelese altfel decât printr-o ușoară desprindere de realitate. De altfel, ceea ce vei iubi cel mai mult la această carte nu este acțiunea propriu zisă, ci latura ei metafizică care te poartă în lumea complexă a universului nostru lăuntric, pe care avem tendința de cele mai multe ori să îl neglijăm, uitând că, de fapt, acolo în interior, se află toate răspunsurile pe care le căutăm orbecăind prin realitatea materială ermetică.

 
Capela de nuntă, de Rachel Hauck, este un roman despre viață și despre modul, uneori foarte complicat, în care noi oamenii ne străduim să îi facem loc dragostei în ea. Volumul multi-premiatei autoare americane Rachel Hauck împletește în mod iscusit două povești de viață și două povești de dragoste care la început par independente una de cealaltă, ulterior contopindu-se într-o frumoasă istorie de familie. O poveste de familie care se rescrie complet la finalul acestui roman plin de mister… Capela de nuntă transmite un mesaj optimist, care va încuraja pe oricine care a suferit vreodată din dragoste să continue să spere, pentru că răsturnările plăcute de situație sunt la fel de naturale și de posibile ca și marile drame. Prima dintre povești începe cu mult timp în urmă, după al Doilea Război Mondial, când cei mai mulți dintre oameni încercau să își croiască un nou drum în viață, purtând în suflet durerile cumplite provocate de un război neiertător. Cealaltă parte se petrece în superficialul prezent, în care oamenii trăiesc pe repede-nainte, abia mai găsind timp să-și strecoare poveștile de dragoste în agendele lor mult prea încărcate. Rachel Hauck este o autoare americană de bestsellere New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Ea este câștigătoarea unui premiu Christy (acordat pentru excelență în literatura americană de ficțiune cu elemente creștine) și a fost de două ori finalistă în competiția RITA (care premiază cele mai bune romane de dragoste din America).

 
Romanul Tușa Mame. O aventură ireverențioasă, de Patrick Dennis, este o comedie amuzantă și plină de viață care te va captiva și îți va oferi o experiență memorabilă de lectură. Mame atrage admiratori și controversă în egală măsură. Romanul oferă o imagine vie a anilor '20 și '30 din SUA și surprinde spiritul unei epoci pline de schimbări sociale și culturale. Una dintre calitățile remarcabile ale cărții este caracterizarea profundă și complexă a personajelor. Mame este o femeie puternică, cu inimă mare, dar și cu propriile slăbiciuni, iar relația specială cu nepotul său este în centrul poveștii. În timp ce cititorii se amuză și se lasă purtați de distracție, romanul pune, totodată, sub lupă ideea de familie, iubire și acceptare. Tușa Mame. O aventură ireverențioasă este un roman în care peripețiile extravagante și umorul irezistibil se împletesc cu sensibilitatea și emoția. Edward Everett Tanner III, numele real care se ascunde sub pseudonimul de Patrick Dennis, va rămâne în istoria literaturii drept autorul uneia dintre cele mai bine vândute cărți a secolului XX. În anul publicării, 1955, cartea s-a vândut în peste două milioane de exemplare și s-a menținut în topul bestsellerelor New York Times timp de 112 săptămâni. Succesul extraordinar al cărții a atras după sine punerea ei în scenă sub forma unui spectacol pe Broadway și a unui musical (Mame), dar și adaptarea pentru marele ecran într-un film fabulos, având-o în rolul principal pe marea divă a Epocii de Aur a Hollywood-ului, Rosalind Russell.

 
Fata de la Savoy, de Hazel Gaynor, este o poveste impresionantă despre dorința de a-ți găsi propria voce și de a-ți urma visurile, plasată în fascinanta epocă a anilor '20. Acțiunea cărții are loc în Londra, în perioada postbelică, când lumea se străduiește să își revină după Primul Război Mondial. Personajul principal, Dorothy "Dolly" Lane, este o tânără menajeră care lucrează la celebrul hotel Savoy. Cu un trecut plin de provocări și dezamăgiri, Dolly își găsește fericirea și evadarea din realitate în dans, exprimându-și pasiunea și visurile prin ritmurile de jazz ale epocii. Hazel Gaynor oferă cititorilor o privire captivantă în lumea plină de strălucire a anilor '20, cu descrieri bogate și autentice ale atmosferei din Londra acelor vremuri. Fata de la Savoy explorează teme universale precum perseverența, încrederea în sine și importanța prieteniei în vremurile grele. Romanul va captiva inimile cititorilor și îi va purta într-o călătorie magică și memorabilă prin lumea fermecată a perioadei postbelice.

 
Fata de pe Titanic: Întoarcerea acasă, de Hazel Gaynor, este o poveste tulburătoare și impresionantă, inspirată de evenimentele tragice din noaptea scufundării navei Titanic. Acțiunea cărții se desfășoară pe două linii temporale. În primul plan, suntem transportați în anul 1912, când 14 oameni dintr-un mic sat irlandez, inclusiv tânăra Maggie Murphy, se hotărăsc să plece în America, visând la o viață mai bună. Ei se îmbarcă pe celebra navă Titanic, încântați de speranța unui viitor strălucit în „țara făgăduinței”. Suntem transportați în anul 1982, când Grace Butler, o tânără din același sat irlandez, descoperă o poveste neașteptată legată de trecutul familiei sale. Într-un mod plin de mister și emoție, ea deslușește legătura dintre trecut și prezent, descoperind secrete și iubiri pierdute în timp. Romanul Fata de pe Titanic: Întoarcerea acasă explorează impactul profund pe care tragedia Titanicului l-a avut asupra comunității irlandeze și asupra sufletelor celor care au supraviețuit. Hazel Gaynor construiește personaje autentice, iar nararea sensibilă și emoționantă ne transmite durerile, fricile și speranțele acestor oameni obișnuiți. Cartea aduce în prim-plan și teme precum curajul, iubirea, sacrificiul și unitatea în fața catastrofei. Povestea este o oglindă a fragilității vieții umane și a puterii pe care o are speranța în depășirea tragediilor. „Fata de pe Titanic: Întoarcerea acasă” este o lectură captivantă și profundă, care ne reamintește de drama evenimentelor din noaptea scufundării celebrei nave.

 
***
ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.
ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.
ap! (ACT și Politon) online
Website: https://actsipoliton.ro/Instagram: https://www.instagram.com/actsipoliton/Facebook: https://www.facebook.com/actsipolitonLinkedin: https://www.linkedin.com/company/edituraactsipoliton/YouTube: https://www.youtube.com/c/ActsipolitonRo-carti-audio/videosTik Tok: https://www.tiktok.com/@actsipoliton

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cocomedia/rasfat-literar-5-romane-captivante-pentru-o-zi-de-lectura-la-plaja2