De ziua Nationala a Romaniei Cocor Channel incepe sa emita pe cea mai mare fatada media din Romania si Europa Continentala.

BUCURESTI - 30 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Incepand cu 1 decembrie bucurestenii care se vor afla pe bulevardul I.C. Bratianu vor avea parte de o experienta unica pana acum in Romania. Madiafatada Cocor Channel, va incepe sa functioneze, transformand cladirea intr-un adevarat spectacol de lumini si efecte vizuale punand Bucurestiul pe 'axa' New York (Times Square), Londra (Picadilly Circus).

De ziua Nationala a Romaniei Cocor Channel incepe sa emita pe cea mai mare fatada media din Romania si Europa Continentala.

Reprezentantii Cocor Channel, oficialii Primariei Municipiului Bucuresti, ai Primariei Sectorului 3 si ai mass-media vor porni o calatorie catre Bucurestiul de acum 90 de ani si vor transforma ecranele celei mai mari fatade media din Romania si Europa Continentala intr-un adevarat tunel al timpului in care vor aduce un omagiu arhitecturii valoroase a 'Micului Paris' astazi acoperit de mashuri textile prafuite. 'Dezveliti Bucurestiul si Descoperiti Cocor Channel!' este sloganul noului concept de mediatectura abordat de Cocor Luxury Store prin montarea pe fatada cladirii a ecranelor uriase tip LED HD (High Definition) promovand outdoorul digital de calitate in locul celui prafuit care a impanzit Bucurestiul.

Traditional ne-am inspirat din vitrina inalta pe 4 etaje a magazinului Voaleta din capatul Lipscaniului, o precursoare avangardista a curentului deconstructivist din care face parte si cladirea noului Cocor Luxury Store. Mediatectura, ca parte a deconstructivismului este o directie de dezvoltare a arhitecturii postmoderne inceputa la sfarsitul anilor 1980 recunoscut si promovat de UNESCO, dar si de ISOCARP (International Society of City and Regional Planners).

Sistemul administrat de Cocor Channel in valoare de 4 milioane de euro este format din 13 ecrane LED High Definition. Pe o singura cladire va fi cea mai mare instalatie de ecrane din Europa continentala si a doua dupa Picadilly Circus din Londra, insumand 565 mp. Suprafata totala a mediafatadei este de 3320mp. Este prevazut ca investitia sa fie amortizata in 4 ani prin vanzarea a 50% din spatiul de difuzare.

Mediafatada este echipata de liderul pietei Daktronics, companie care asigura si mentenanta ecranului NASDAQ din Times Square. Venus 7000 este o soluţie hardware si software produsa de aceeasi companie care include si capabilitatea de a controla simultan transmisiuni video pe multiple ecrane LED. Peretele cortina de sticla este dotat cu un sistem de iluminare furnizat de Citiled tot pe baza de LED-uri acoperind 2755 mp de fatada. Sistemul permite rularea de campanii promotionale sincronizate pe toate ecranele prin imagini video High Definition si prin luminarea colorata a peretelui cortina de sticla, cordonate de acelasi sistem video.

Cocor Channel va emite zilnic 12 ore. Jumatate din spatiul de difuzare este alocat, promovarii brandurilor care au incheiat contracte de inchiriere pentru Cocor Luxury Store, stirilor cu caracter local, de trafic, piata financiara, evenimente culturale, campanii sociale, informatii turistice, 'amber alerts' (copii pierduti), transmisiuni TV in direct, dar si campaniilor interactive utilizand accesul de pe telefonul mobil sau internet prin wifi, bluetooth, sms.

O parte din aceste informatii de interes general sunt furnizate de catre partenerii Cocor Channel precum Primaria Municipiului Bucuresti, Brigada Politiei Rutiere Bucuresti, Artmix, Artexim, Agentia Nationala Antidrog sau National Geographic.

Pentru cealalta jumatate a timpului de difuzare, destinata publicitatii outdoor digitale, Cocor a incheiat un contract de colaboare cu agentia Media Mall. Agentia s-a impus pe piata media inca din 2002 ca regie de vanzari care gestioneaza in exclusivitate spatiu publicitar pe vehicule media TV, presa si online. In octombrie 2007, si-a extins aria de expertiza, devenind casa de productie pentru statiile locale Realitatea TV.
Tarifele si alte informatii legate de publicitate sunt publicate pe site-ul oficial www.cocorchannel.ro.

Despre Cocor SA

Cocor Channel este parte a Grupului de companii COCOR SA, companie publica listata la Bursa de Valori Bucuresti (simbol: COCR) cu o capitalizare de 25 mln euro. De asemenea, Grupul COCOR detine in statiunea Neptun-Olimp Cocor SPA Hotel de 4 stele (www.hotelcocor.ro), Clubul Vision (www.visionclub.ro ) si Comturist SA (www.comturist.ro).


Alina DUMITRU
Marketing & Communication Manager
SC COCOR SA

Bd. I.C Bratianu 29-33, Bucuresti
tel.: (+40)21.313.1403
fax: (+40)21.313.9848


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cocor-sa/de-ziua-nationala-a-romaniei-cocor-channel-incepe-sa-emita-pe-cea-mai-mare-fatada-media-din-romania-si-europa-continentala-2