Open University ocupa primul loc in clasamentul universitatilor britanice

BUCURESTI - 30 septembrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

În urma unui studiu întreprins în Marea Britanie de către agenţia independentă de cercetări de piaţă Ipsos UK, cu sprijinul Uniunii Naţionale a Studenţilor (National Union of Students - NUS), Open University a obţinut cele mai mari punctaje privind gradul de satisfacţie a studenţilor săi.

Open University ocupa primul loc in clasamentul universitatilor britanice

Rezultatele studiului (the National Student Survey), publicate pe data de 22 septembrie 2005, au fost obţinute pe baza răspunsurilor a peste 170.000 de studenţi din Anglia, Wales şi Irlanda de Nord, cărora li s-a cerut părerea despre calitatea educaţiei primite. Făcând publice pentru prima oară opiniile studenţilor înscrişi în sistemele de învăţământ la zi şi la distanţă, studiul a demonstrat, în baza unor criterii bine stabilite, care sunt universităţile care răspund cel mai bine necesităţilor de instruire ale studenţilor.

Astfel, Open University a fost clasată pe primul loc în ceea ce priveşte acordarea de feedback şi evaluarea academică. De asemenea, la egalitate cu universitatea Loughborough, a obţinut primul loc la criteriile de organizare şi management. În ceea ce priveşte criteriul de calitate a predării, Open University s-a clasat a doua, alături de colegiile Birkbeck, St. Mark şi St. John.

Per ansamblu, Open University a obţinut locul întâi în topul univeristăţilor britanice, cu o medie generală de 4,5 puncte pe o scară de la 1 la 5.

“Studiul la Open University necesită angajament şi o profundă dedicare pentru a obţine succesul. Facem toate eforturile pentru a ne asigura că materialele de curs şi sistemele suport pe care le oferim sunt de cea mai înaltă calitate, iar interesele pe care le avem converg către cele ale studenţilor noştri. Suntem încântaţi de faptul că – prin acordarea unui punctaj atât de înalt – studenţii noştri recunosc succesul metodelor de predare în sistemul educaţiei deschise la distanţă ale Open University”, a spus pro-rectorul Open University, prof. Brenda Gourley.

Rezultatele sondajului au determinat ca Open University să fie clasată pe primul loc şi în topul elaborat de Times Higher Education Supplement. Conform THES, există zece criterii – mai multe decât în cazul oricărei alte instituţii – conform cărora studenţii Open University sunt mai multumiţi decât cei ai oricăror alte universităţi.

Studiul a reprezentat o oportunitate excelentă pentru studenţii din anii terminali cu privire la posibilitatea de a oferi feedback despre experienţa lor academică. Rezultatele vor fi folosite pentru a ajuta viitorii studenţi să aleagă cursurile care răspund cel mai bine necesităţilor şi intereselor lor. Efectuat pentru prima oară în anul 2005, studiul va fi repetat în anii care urmează.

Mai multe informaţii despre National Student Survey pot fi găsite la adresa www.thestudentsurvey.com, sau pe site-ul Teaching Quality Information: http://www.tqi.ac.uk/home/index.cfm.

Reusita OU s-a bucurat de o puternică mediatizare, după cum se poate observa parcurgând articolele publicate la adresele de mai jos:
http://news.ft.com/cms/s/f989fa10-2b06-11da-817a-00000e2511c8.html
http://education.guardian.co.uk/students/news/story/0,12891,1575104,00.html Http://news.bbc.co.uk/1/hi/education/4265802.stm
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2-1791851,00.html

În România, CODECS este unicul partener al The Open University (OU) din Marea Britanie pentru toate cursurile şi programele universităţii britanice. Din anul 1993, CODECS oferă pe piaţa românească programul de MBA al The Open University Business School (OUBS), cea mai importantă facultate a OU.

În cei 12 ani de la înfiinţare, activitatea CODECS s-a diversificat atât în teritoriu, prin înfiinţarea unui număr de 11 Centre Regionale în principalele oraşe ale ţării, cât şi prin abordarea de domenii noi: cursuri scurte de pregătire managerială şi dezvoltare personală, consultanţă, editarea de carte de afaceri.

Despre CODECS

Pentru detalii suplimentare, contactaţi CODECS.
TEL: 021.252.51.82/3/4
FAX: 021.252.56.13

office@codecs.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/codecs/open-university-ocupa-primul-loc-in-clasamentul-universitatilor-britanice