Colibri Music


Descrierea companiei Colibri Music

DESPRE MIRCEA BANICIU
---
Mircea Baniciu s-a remarcat in muzica romaneasca la inceputul anilor \\\'70 cand a devenit solistul vocal al legendarei trupe Phoenix. In acea perioada au fost lansate albumele \\\'Cei ce ne-au dat nume\\\', \\\'Mesterul Manole\\\', \\\'Mugur de fluier\\\' si \\\'Cantafabule\\\' care contin hituri care au ramas de peste 30 de ani pe buzele tuturor \\\'Nunta\\\', \\\'Fata verde\\\', \\\'Mugur de fluier\\\', \\\'Andrii Popa\\\', \\\'Mica tiganiada\\\' ,\\\'Negru Voda\\\' si multe altele.

Dupa despartirea de formatie, a inceput o cariera solo, lansand 4 albume in perioada anilor \\\'80 - \\\'90: \\\'Tristeti provinciale\\\', \\\'Ploaia\\\', \\\'Secunda 1\\\' si \\\'Secunda 2\\\'. Multe dintre cantecele sale au devenit imediat hituri - \\\'Vara la tara\\\', \\\'Tristeti provinciale\\\', \\\'Esarfa in dar\\\', \\\'Intelegere\\\', \\\'Pisica neagra\\\', \\\'Canadiana\\\'. In 1992 a fondat trupa Pasarea Colibri alaturi de Mircea Vintila, Florian Pittis si Vlady Cnejevici, cu care a cantat timp de 10 ani si a scos 5 albume: \\\'In cautarea cuibului pierdut\\\', \\\'Ciripituri\\\', \\\'Cantece de bivuac\\\', \\\'Inca 2000 de ani\\\' si \\\'10 ani\\\' (CD/DVD).

A revenit in Phoenix in 2002 cu ocazia concertului aniversar \\\'40 ani\\\', si a continuat alaturi de Phoenix timp de 5 ani, perioada in care au fost lansate CD-ul si DVD-ul \\\'Baba Novak\\\'. Dupa Stufstock 2007 Mircea Baniciu a parasit din nou grupul Phoenix, pentru a se dedica carierei sale solo.

In anul 2008 a pus bazele unei noi colaborari cu Josef Kappl (ex-Phoenix), formand duo-ul BANICIU & KAPPL. Cei doi lucreaza impreuna la o noua opera rock numita \'Mesterul Manole\', din care au lansat in anul 2008 o prima piesa numita \'Pe Arges in jos\'.

Comunicate Colibri Music :

Vezi toate comunicatele companiei Colibri Music.