Baniciu & Kappl - CD gratuit la concertul din 3 decembrie

BUCURESTI - 23 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Toti spectatorii ce vor fi prezenti la concertul 'Mircea Baniciu & prietenii lui' pe 3 decembrie la Sala Palatului vor primi gratuit un CD - maxi single care contine o avanpremiera a unui viitor album ce va fi prima productie realizata impreuna de Mircea Baniciu si Josef Kappl (fosti membri ai trupei Phoenix). CD-ul va contine piesa 'Pe Arges in jos' in trei variante: rock, folk si radio version.

Baniciu & Kappl - CD gratuit la concertul din 3 decembrie

Dupa despartirea de Phoenix, cei doi artisti au hotarat sa lucreze impreuna la un nou proiect explorand legenda bine-cunoscuta a Mesterului Manole. Celor doi li s-a alaturat Victor Carcu, autorul versurilor unor hituri celebre precum 'Mugur de fluier' (Phoenix) sau 'Esarfa in dar' (Mircea Baniciu), care a realizat in anii '70 un scenariu care va sta la baza versurilor acestui nou album.

'Este un proiect de ultima ora, pe care nu l-as fi vazut posibil in urma cu un an, poate nici in urma cu trei luni. Joji mi-a facut propunerea de a realiza impreuna o opera rock bazata pe legenda Mesterului Manole, am acceptat cu mare bucurie, iar piesa pe care o facem cadou tuturor spectatorilor este prima finalizata de pe acest nou album.' a declarat Mircea Baniciu.

La randul sau Josef Kappl a spus ca 'Aceasta piesa reprezinta piatra de temelie si totodata simbolul reunirii intr-o colaborare artistica de mare insemnatate intre trei prieteni vechi: Victor Carcu, Mircea Baniciu si Josef Kappl. ' Kappl povesteste cum i-a venit ideea acestui proiect:

'Într-o bună zi din vara acestui an, apare pe blogul meu o afişare prin care se anunţă apariţia pe internet a unei cărţi interesante. Să vezi şi să nu crezi, era cartea cu libretul Operei Rock „MEŞTERUL MANOLE“, de Victor Cârcu. Bine-nţeles că îndată ce citisem acestea, am intrat pe internet şi am cumpărat ultimele două exemplare ale cărţii.

După ce am intrat în posesia cărţii, l-am sunat pe Victor Cârcu să-l felicit pentru apariţia cărţii şi să-mi exprim totodată surprinderea, socotind-o, după spusele unora, pe vecie pierdută. În această discuţie cu Victor Cârcu s-a născut ideea şi dorinţa de a-l trezi pe Manole şi pe cei 9 meşteri ai lui din somnul de peste un sfert de veac.'
Noul album Baniciu & Kappl va fi finalizat si va iesi pe piata in cursul anului viitor.

Mircea Baniciu va concerta pe 3 decembrie la Sala Palatului intr-un spectacol eveniment, intr-o formula unica alaturi de cativa dintre cei mai buni prieteni ai sai. Invitatii sai vor fi: Ioji Kappal, Costin Petrescu, Mircea Vintila, Marius Batu, Ioan Gyuri Pascu si Ana Baniciu. In cadrul acestui spectacol, artistul ii va avea alaturi pe cei de la trupa Pacifica, in componenta Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu si Vlady Cnejevici.

Despre Colibri Music

DESPRE MIRCEA BANICIU
---
Mircea Baniciu s-a remarcat in muzica romaneasca la inceputul anilor '70 cand a devenit solistul vocal al legendarei trupe Phoenix. In acea perioada au fost lansate albumele 'Cei ce ne-au dat nume', 'Mesterul Manole', 'Mugur de fluier' si 'Cantafabule' care contin hituri care au ramas de peste 30 de ani pe buzele tuturor 'Nunta', 'Fata verde', 'Mugur de fluier', 'Andrii Popa', 'Mica tiganiada' ,'Negru Voda' si multe altele.

Dupa despartirea de formatie, a inceput o cariera solo, lansand 4 albume in perioada anilor '80 - '90: 'Tristeti provinciale', 'Ploaia', 'Secunda 1' si 'Secunda 2'. Multe dintre cantecele sale au devenit imediat hituri - 'Vara la tara', 'Tristeti provinciale', 'Esarfa in dar', 'Intelegere', 'Pisica neagra', 'Canadiana'. In 1992 a fondat trupa Pasarea Colibri alaturi de Mircea Vintila, Florian Pittis si Vlady Cnejevici, cu care a cantat timp de 10 ani si a scos 5 albume: 'In cautarea cuibului pierdut', 'Ciripituri', 'Cantece de bivuac', 'Inca 2000 de ani' si '10 ani' (CD/DVD).

A revenit in Phoenix in 2002 cu ocazia concertului aniversar '40 ani', si a continuat alaturi de Phoenix timp de 5 ani, perioada in care au fost lansate CD-ul si DVD-ul 'Baba Novak'. Dupa Stufstock 2007 Mircea Baniciu a parasit din nou grupul Phoenix. In acest moment se ocupa de cariera sa solo, iar in aceste zile finalizeaza un nou album de studio (primul in varianta solo de dupa '90!), care va fi lansat pe piata la inceputul anului viitor.
Colibri Music
www.mirceabaniciu.ro
office@colibrimusic.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/colibri-music/baniciu-kappl-cd-gratuit-la-concertul-din-3-decembrie