MAINE - Mircea Baniciu la Sala Palatului

BUCURESTI - 2 decembrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Ultimele bilete pentru acest eveniment pot fi gasite doar in reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica si la Sala Palatului.

MAINE - Mircea Baniciu la Sala Palatului

Mircea Baniciu va concerta MAINE, 3 decembrie la Sala Palatului intr-un spectacol eveniment, intr-o formula unica alaturi de cativa dintre cei mai buni prieteni ai sai. Invitatii sai vor fi: Ioji Kappl, Costin Petrescu, Mircea Vintila, Marius Batu, Ioan Gyuri Pascu si Ana Baniciu. In cadrul acestui spectacol, artistul ii va avea alaturi pe cei de la trupa Pacifica, in componenta Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu si Vlady Cnejevici.

Toti spectatorii ce vor fi prezenti la concertul 'Mircea Baniciu & prietenii lui' pe 3 decembrie la Sala Palatului vor primi gratuit un CD - maxi single care contine o avanpremiera a unui viitor album ce va fi prima productie realizata impreuna de Mircea Baniciu si Josef Kappl. CD-ul va contine piesa 'Pe Arges in jos' in trei variante: rock, folk si radio version.

Dupa despartirea de Phoenix, cei doi artisti au hotarat sa lucreze impreuna la un nou proiect explorand legenda bine-cunoscuta a Mesterului Manole. Celor doi li s-a alaturat Victor Carcu, autorul versurilor unor hituri celebre precum 'Mugur de fluier' (Phoenix) sau 'Esarfa in dar' (Mircea Baniciu), care a realizat in anii '70 un scenariu care va sta la baza versurilor acestui nou album.

Cu aceasta ocazie se va lansa pe piata si un album de colectie 'Mircea Baniciu - vinyl collection' care contine 4 CD-uri cu piesele originale aparute pe discuri vinil in anii '80 - '90: Tristeti provinciale (1981), Ploaia (1984), Secunda 1 (1988) si Secunda 2 (1992). 'Este un album extrem de asteptat, pentru ca foarte multi m-au rugat de-a lungul timpului sa reeditez cumva acele piese. Vroiau piesele orginale, asa cum au fost inregistrate atunci. Le-am remasterizat si le prezint acum publicului intr-o colectie deosebita.

Despre Colibri Music

DESPRE MIRCEA BANICIU
---
Mircea Baniciu s-a remarcat in muzica romaneasca la inceputul anilor '70 cand a devenit solistul vocal al legendarei trupe Phoenix. In acea perioada au fost lansate albumele 'Cei ce ne-au dat nume', 'Mesterul Manole', 'Mugur de fluier' si 'Cantafabule' care contin hituri care au ramas de peste 30 de ani pe buzele tuturor 'Nunta', 'Fata verde', 'Mugur de fluier', 'Andrii Popa', 'Mica tiganiada' ,'Negru Voda' si multe altele.

Dupa despartirea de formatie, a inceput o cariera solo, lansand 4 albume in perioada anilor '80 - '90: 'Tristeti provinciale', 'Ploaia', 'Secunda 1' si 'Secunda 2'. Multe dintre cantecele sale au devenit imediat hituri - 'Vara la tara', 'Tristeti provinciale', 'Esarfa in dar', 'Intelegere', 'Pisica neagra', 'Canadiana'. In 1992 a fondat trupa Pasarea Colibri alaturi de Mircea Vintila, Florian Pittis si Vlady Cnejevici, cu care a cantat timp de 10 ani si a scos 5 albume: 'In cautarea cuibului pierdut', 'Ciripituri', 'Cantece de bivuac', 'Inca 2000 de ani' si '10 ani' (CD/DVD).

A revenit in Phoenix in 2002 cu ocazia concertului aniversar '40 ani', si a continuat alaturi de Phoenix timp de 5 ani, perioada in care au fost lansate CD-ul si DVD-ul 'Baba Novak'. Dupa Stufstock 2007 Mircea Baniciu a parasit din nou grupul Phoenix. In acest moment se ocupa de cariera sa solo, iar in aceste zile finalizeaza un nou album de studio (primul in varianta solo de dupa '90!), care va fi lansat pe piata la inceputul anului viitor.
www.mirceabaniciu.ro
office@colibrimusic.ro