O oportunitate pentru tineri - Invata sa devii cetatean activ folosind tehnologiile de gaming!

BUCURESTI - 21 iunie 2024

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Proiectul MineTOUR aduce impreuna cetatenia activa, gaming-ul si promovarea dezvoltarii locale, implicand copiii si tinerii din mediul rural intr-un proces educational si de dezvoltare personala si profesionala unic. Prin acest proiect, ne dorim sa ii sprijinim pe copiii si tinerii care doresc sa isi promoveze atat propriile activitati si hobby-uri, cat si comunitatea, satul sau orasul de unde provin si patrimoniul cultural, natural si istoric, folosind lumile Minecraft.

DEVENIND CETĂȚENI ACTIVI PRIN TURISM VIRTUAL ÎMBUNĂTĂȚIT DE MINECRAFT

În zonele rurale, unde tinerii se confruntă adesea cu provocări unice, cum ar fi oportunități economice limitate, niveluri mai ridicate de sărăcie și șomaj în comparație cu omologii lor din mediul urban, rata globală de participare a tinerilor la activități de voluntariat în Uniunea Europeană este de numai 16,8%.

Uniunea Europeană recunoaște importanța sprijinirii dezvoltării rurale și a păstrării patrimoniului cultural ca fiind componente esențiale ale creșterii durabile și ale bunăstării comunității. În "Agenda pentru dezvoltare rurală", UE subliniază necesitatea de a promova turismul local și patrimoniul cultural pentru a stimula creșterea economică, a crea locuri de muncă și a favoriza dezvoltarea comunității.

În plus, Agenda digitală a UE acordă prioritate îmbunătățirii competențelor digitale, în special în zonele rurale cu acces limitat la infrastructura digitală. Prin consolidarea competențelor digitale și promovarea utilizării tehnologiei, UE urmărește să reducă decalajul digital și să dea posibilitatea comunităților rurale să participe pe deplin la economia digitală.

În conformitate cu aceste obiective, UE încurajează adoptarea de practici turistice durabile care să echilibreze dezvoltarea economică cu conservarea mediului și cu păstrarea culturii.

Pentru a face față acestei provocări, o echipă de universități și organizații s-au reunit pentru a responsabiliza tinerii din comunitățile rurale și pentru a le spori competențele, pregătindu-i pentru era digitală: Universitatea din Cipru - Cipru, Learning Seed - Grecia, CARDET - Cipru, ATERMON - Olanda, Asociacion CON VALORES - Spania și Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT) - România.

Proiectul MineTOUR se concentrează pe abilitarea tinerilor din zonele rurale de a deveni cetățeni activi și de a se implica în societățile civice, promovând în același timp turismul local în orașele lor de origine și protejând patrimoniul lor cultural prin utilizarea mijloacelor digitale.

Pentru mai multe informatii, ne puteti urmari aici:

www.facebook.com/minetourprojecteu/

www.instagram.com/minetourprojecteu/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/coman-melania-carmen-pfa/o-oportunitate-pentru-tineri-invata-sa-devii-cetatean-activ-folosind-tehnologiile-de-gaming