Comitent

Definitie Comitent

1. Vezi Contract de comision.2. Persoana indreptatita sa exercite directia, supravegherea si controlul asupra modului de indeplinire a functiei pe care a incredintat-o altei persoane (prepusului). Comitentul este investit cu o putere juridica, pe care o pastreaza chiar daca n-a exercitat-o sau chiar daca se afla in imposibilitatea de a o exercita efectiv. Poate avea aceasta calitate si o persoana care, datorita unor imprejurari, se afla in imposibilitatea de a da instructiuni si de a supraveghea indeplinirea de catre prepus ori o persoana care este lipsita de discernamant. Comitentul este raspunzator fata de faptele ilicite si culpabile savarsite de prepus in indeplinirea functiilor incredintate posibilitatea antrenarii raspunderii sale este insa conditionata de necesitatea ca puterea juridica de a da directive prepusului, de a-l supraveghea si de a-l controla sa existe in persoana sa la data savarsirii faptei ilicite, fiind irelevant daca acest drept a fost sau nu exercitat efectiv la acea data.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Comitent? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Comitent.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Comitent. Definitiile termenilor despre Comitent cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Comitent, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Comitent.