Turda, o destinație turistică consacrată

Turda - 9 mai 2019

Comunicat tip Administrativ / Management in Social, Turism

În 2018 a crescut numărul vizitatorilor față de anul precedent cu 12 % fiind înregistrat un număr de 690.000 de turiști, ajungând aproape la numărul total de locuitori al municipiul Cluj-Napoca.

 Număr record (690 000) de turiști la salina Turda în anul precedent!  

Cluj.com

Turda a devenit o cunoscută  destinație turistică de pe harta României, fiind un obiectiv care a atras anul trecut mai bine de jumătate de milion de turiști. În prezent, Turda este una dintre cele mai vizitate atracții turisice din România, datorită obiectivului turistic principal, care este și cel mai vizitat din oraș, salina Turda.

Oraș cu o importantă valoare istorică, atestată sub numele de Potaissa,   Turda era cunoscută în trecut ca fiind o cetate dacică. Notorietatea pe plan turistic a orașului a crescut datorită prezenței obiectivelor turistice atractive care se regăsesc în oraș și în împrejurimile sale.

 Număr record de turiști la salină în anul precedent

Numărul anual de vizitatori în Turda este dat de prezența turiștilor care vin să vadă, în primul rând salina. Fiind un obiectiv emblemă al orașului, salina Turda se bucură în continuare de o creștere explozivă a numărului de turști de la an la an. În 2018 a crescut numărul vizitatorilor față de anul precedent cu 12 % fiind înregistrat un număr de 690.000 de turiști, ajungând aproape la numărul total de locuitori al municipiul  Cluj-Napoca. Cei care se bucură cel mai mult de efectele benefice ale salinei sunt, în special, turiștii străini.

 Cheile Turzii, rezervația naturală din județ cu peisaje de poveste

O altă atracție importantă, Cheile Turzii se află la 6 km distanță de oraș. Aici s-au înregistrat, de asemenea, vizite anuale multiple a turiștilor iubitori de drumeții, natură și peisaje spectaculoase doar în prima jumătate a anului, numărul acestora ajungând la aproximativ 40.000, dintre care doar 25.000 dintre acestea s-au înregistrat în perioada mai-iunie a anului trecut. Numărul ridicat de turiști se datorează peisajului carstic deosebit pe care îl conturează stâncile înalte și abrupte alături de crestele ascuțite, ce se întind pe o lungime de peste 3 km.

 Un important centru cu tradiție urbană din Transilvania

Turiștii care vizitează anual Turda se pot bucura de peisajului unui centru urban pitoresc, de o importantă semnificație istorică. Arhitectura gotică, alături de cea în  stil renascentism din zona veche a orașului amintesc cu drag de un oraș puternic, care și-a scris istoria pe fundalul unor vremuri incerte, însă prin care a trecut cu fruntea sus, pentru a fi astăzi mărturie a originilor poporului român. De asemenea, Castrul Roman Potaissa completează armonios atmosfera istorică a orașului,  reprezentând ruinele unei construcții militare de apărare din vechile timpuri.

 Infrastructură și agrement pentru turiști

Fiindcă a crescut notorieteatea la nivel național și chiar mondial, Turda continuă să se dezvolte din punct de vedere turistic. De aceea, mulți dezvoltatori amplifică potențialul turistic al zonei prin oferirea turiștilor de experiențe plăcute și vacanțe relaxante. Astfel, cei care vizitează orașul au multe opțiuni de cazare în Turda și petrecere a timpului liber într-un mod cât mai plăcut. Spre exemplu, Salis Hotel & Medical SPA oferă o divesitate de servicii la cea mai înaltă calitate: cazare, SPA cu saună, piscină și tratamente de relaxare menite să asigure confortul turiștilor. Totodată, turiștii care vizitează Turda se pot bucura de și experiențe culinare autentice. Preparatele românești, tradiționale, fie internaționale vor relaxa papilele gustative ale fiecărui gurmand sau pofticios care alege să servească un prânz sau o cină mai specială într-un restaurant în Turda.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/comitnet-srl/turda-o-destinatie-turistica-consacrata