Comodatar

Definitie Comodatar

Persoana care, in temeiul unui contract de comodat, primeste de la comodant un lucru, spre a se servi gratuit de el.Comodatarul are urmatoarele obligatii:- sa se ingrijeasca de conservarea lucrului- sa intrebuinteze lucrul numai in stricta conformitate cu natura si detsinatia lui stabilita prin contract- sa restituie la termenul stabilit prin contract lucrul imprumutat.Pe timpul cat lucrul se afla la comodatar, riscul pieirii lui fortuite revine comodantului cu toate acestea, intrebuintarea lucrului peste termenul fixat terce riscul asupra comodantului.Prin contract se poate stipula preluarea de catre comodatar a riscului pieirii fortuite a lucrului, chiar inlauntrul termenului pentru care a dobandit dreptul de a se folosi de el.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Comodatar? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Comodatar.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Comodatar. Definitiile termenilor despre Comodatar cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Comodatar, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Comodatar.