Fara gripa bovina, Romania are unda verde spre comertul european cu animale vii

BUCURESTI - 24 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Farmaceutic, Agricultura

Daca gripa aviara si cea porcina mai continua sa alarmeze ocazional populatia autohtona, gripa bovina sau bruceloza este in sfarsit eradicata. Aceasta recunoastere a permis mai nou deschiderea granitelor in ce priveste comertul cu animale vii, provenite din crescatoriile de pe intreg teritoriul national.

Compania DDD - Firma dezinfectie, dezinsectie, deratizare

Compania DDD - Firma dezinfectie, dezinsectie, deratizare

 COMPANIA DDD Face diferenta! Firma de deratizare, dezinsectie si dezinfectie din Bucuresti, Ilfov 

Munteanu Gabriel

Fara gripa bovina, Romania are unda verde spre comertul european cu animale vii

Daca gripa aviara si cea porcina mai continua sa alarmeze ocazional populatia autohtona, gripa bovina sau bruceloza este in sfarsit eradicata. Aceasta recunoastere a permis mai nou deschiderea granitelor in ce priveste comertul cu animale vii, provenite din crescatoriile de pe intreg teritoriul national.

Interventiile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare sunt absolut necesare pentru limitarea eventualelor focare de infectie. In caz contrar, tratarea superficiala a unei infestari, fie ea si ocazionala sau izolata, ar putea compromite generatii intregi de animale sau chiar mai multe crescatorii. Operativitatea expertilor ce-si desfasoara activitatea intr-o firma de dezinsectie este o arma cat se poate de eficienta in lupta impotriva oricarui tip de agent patogen.

Rezultatele, cu cheltuiala se obtin

Cu toate ca solicitarile dureaza de aproape 4 ani, abia in urma cu cateva zile, tara noastra a primit si recunoasterea internationala. In comunicatul de presa al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), era precizat ca Romania se poate bucura de comertul liber cu bovine vii, intre granitele Comunitatii Europene.

Anuntul a fost publicat la jumatatea lui ianuarie anul curent, in urma votului majoritar al tarilor membre UE. O data cu recunoasterea intracomunitara, Romania, eliberata de gripa specifica speciei bovine, isi va diminua cheltuielile anuale legate de testele impuse anterior de catre Oraganizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor.

Insa rezultatele favorabile obtinute in primele zile ale acestui an, nu vor putea fi sustinute fara o cheltuiala destul de consistenta, ce nu poate fi trecuta cu vederea de autoritatile sanitar veterinare locale. Se pare ca monitorizarea brucelozei bovine va scoate anual din buzunarul contribuabililor circa 3 milioane de euro. Eforturile financiare sunt rasplatite cu libera circulatie intre granitele Comunitatii Europene a populatiei de bovine provenite de la crescatoriile autorizate din tara noastra.

Gravitatea brucelozei pentru animale

Bruceloza sau gripa bovina este o maladie infectiva, ce are drept cauza o bacterie apartinatoare clasei Brucella. Modalitatile de transmitere a bolii de la un animal la altul pot varia:

    Ingestia de substante contaminate;Pe cale sexuala;Pe cale congenitala, de la mama la pui.

In cazul animalelor gestante, infectia initiala este urmata de pierderea fatului si de infertilitate. Animalul infectat elimina bacteria Brucella o data cu avortarea fatului, cu eliminarea lichidelor placentare, a colostrului si apoi a laptelui. Materialul infectat eliminat contribuie la raspandirea bacteriei in mediul inconjurator, crescand riscurile contagierii in randul animalelor sanatoase.

Programele speciale pentru combaterea acestei afectiuni severe includ eliminarea atat a animalelor mature, infectate deja, cat si a urmasilor nediagnosticati. Asadar, este evident impactul economic al acestei grave maladii pentru crescatorii de animale, ce pot pierde exemplarele reproducatoare si chiar intreaga populatie bovina a crescatoriei.

Gravitatea gripei bovine la om

Pana prin anii 1963, cand a fost eradicata din tara noastra, bruceloza era considerata o grava zoonoza, adica o boala ce poate fi transmisa si subiectilor umani.

Oamenii se pot molipsi in 3 moduri:

    Ca urmare a consumului de alimente infectate cu Brucella (produse lactate, carnuri, etc.), aceasta fiind si principala cauza;Ca urmare a inhalarii bacteriei prezente in aerul respirat, cei mai expusi fiind cercetatorii din laboratoarele unde sunt cultivate aceste tipuri de bacterii;Transferand bacteria in organism prin ranile si leziunile pielii, primii expusi fiind medicii veterinari sau crescatorii de animale, in eventualitatea contactului cu viteii morti sau cu placenta contaminata.

O data ce bacteria reuseste sa patrunda in interiorul corpului uman, aceasta, prin intermediul cailor limfatice, ajunge in sange. In etapa urmatoare se raspandeste in intregul organism, organele predispuse fiind ficatul, rinichii, splina, maduva osoasa si ganglionii limfatici.

Importanta interventiei operative a unei firme de deratizare, dezinsectie si dezinfectie

Firmele specializate in servicii de dezinsectie si dezinfectie se pare ca si-au adus serios contributia pentru eradicarea celor mai periculoase tulpini de gripa aviara, porcina si chiar bovina. Si cum perseverenta este ”mama” prevenirii, o firma de dezinsectie serioasa nu-si va inceta nicicand activitatea pe teren.

Interventiile periodice de dezinsectie, deratizare si dezinfectie in zonele expuse riscurilor de izbucnire a unor focare de infectie, reprezinta primul pas in lungul drum de combatere a epidemiilor periculoase atat pentru om, cat si pentru animale. Virusii responsabili de gripa bovina, cunoscuta si cu denumirea specifica de bruceloza bovina se afla pe lista agentilor patogeni cu risc.

Compania DDD , o firma de dezinsectie Bucuresti, are toate atuurile necesare pentru gestionarea permanenta a microoganismelor patogene daunatore omului si animalelor.

Despre COMPANIA DDD

COMPANIA DDD este o firma autorizata in prestarea serviciilor de DERATIZARE, DEZINSECTIE si DEZINFECTIE. Calitatea serviciilor DDD este garantata atat de certificarile ISO 9001 si ISO 14001, de autorizatiile de functionare eliberate de PMB, DSV DSPB dar si contractual, oferindu-se garantie la absolut toate lucrarile efectuate!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/compania-ddd/fara-gripa-bovina-romania-are-unda-verde-spre-comertul-european-cu-animale-vii