Lansarea proiectului «Timpul dumneavoastra, prioritatea noastra»

BUCURESTI - 5 iunie 2009

Comunicat tip General in Social

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, si Marius Vatavu, directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, au semnat astazi, 5 iunie a.c., un protocol de colaborare concretizat prin proiectul «Timpul dumneavoastra, prioritatea noastra». Colaborarea celor doua institutii va demara saptamana viitoare si se va incheia pe 31 decembrie 2009.

Beneficiarii acestui protocol sunt bucurestenii care, in baza prevederilor Legii nr. 9/1998 si ale Legii nr. 290/2003, trebuie sa primeasca compensatii din partea statului roman pentru bunurile confiscate de statele vecine in urma aplicarii tratatelor internationale*. Astfel, se doreste venirea in intampinarea solicitarilor cetatenilor de solutionare a dosarelor incomplete intr-un timp scurt, prin inlesnirea expedierii documentelor.

Conform parteneriatului, Posta Romana va asigura preluarea si distribuirea trimiterilor expediate de Prefectura Municipiului Bucuresti catre beneficiarii acestor legi in regim de curierat rapid, prin intermediul serviciului Prioripost. Plicurile vor fi livrate, in aceeasi zi, la domiciliul destinatarilor. Dupa ce petentii au procurat documentele solicitate de Institutia Prefectului, vor apela un numar de telefon special pus la dispozitie de Posta Romana, iar la ora stabilita, curierii Prioripost vor prelua trimiterile de la domiciliul acestora si le vor livra Prefecturii Municipiului Bucuresti.

Acest parteneriat reprezinta pentru Posta Romana o modalitate de promovare si evaluare a serviciilor de curierat rapid. In urma analizei acestui proiect, Posta Romana intentioneaza sa lanseze, incepand de anul viitor, un serviciu comercial de curierat rapid door to door dedicat in special autoritatilor publice locale.

Serviciul distribuirii documentelor catre Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti are regim de gratuitate pentru beneficiarii acestui protocol.

“Dincolo de dimensiunea economica a serviciilor postale, deducem dimensiunea sociala, mai ales din perspectiva obligativitatii mostenirii istorice. Posta a slujit dintotdeauna comunitatea, aducand speranta si sprijin in viata oamenilor, problemele unei minoritati fiind si problemele nostre, ale tuturor”, a apreciat Marius Vatavu, directorul general al Postei Romane.

Referitor la proiectul initiat, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei a declarat: “ Prin acest parteneriat pe care il voi incheia astazi cu Posta Romana, imi doresc in primul rand sa-i arat cetateanului respectul cuvenit, in calitatea lui de contribuabil, sa le arat bucurestenilor ca institutiile statului sunt in slujba lor si colaboreaza in asa fel incat sa le fie mai usor in relatia cu acestea “.

Nota:

* LEGEA nr. 9 din 8 ianuarie 1998 se refera la acordarea de compensatii cetatenilor romani pentru bunurile trecute in proprietatea statului bulgar in urma aplicarii Tratatului dintre Romania si Bulgaria.

LEGEA nr. 290 din 27 iunie 2003 se refera la acordarea de despagubiri sau compensatii cetatenilor romani pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, retinute sau ramase in Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, ca urmare a starii de razboi si a aplicarii Tratatului de Pace intre Romania si Puterile Aliate si Asociate, semnat la Paris - 10 februarie 1947.

Despre Compania Nationala Posta Romana

Despre Poşta Română
Poşta Română este operatorul naţional în domeniul serviciilor poştale cu capital majoritar de stat, acţiunile fiind împărţite între statul român, reprezentat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor (75 la sută din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (25 la sută din pachetul de acţiuni). Compania deţine o reţea de peste 7.100 de subunităţi poştale şi livrează săptămânal peste 8.5 milioane de trimiteri. Peste 550 de oficii poştale din totalul de 1.200 subunităţi poştale informatizate sunt incluse într-o reţea privată de comunicaţii, care asigură efectuarea de tranzacţii rapide şi securizate.

Departamentul Relatii Publice
CN Posta Romana SA
0212007324
massmedia@posta-romana.ro