1 iunie de poveste

BUCURESTI - 4 iunie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, ONG

Peste 2.000 de copii însotiti de parinti sau bunici au ales sa-si petreaca Ziua Internationala a Copilului alaturi de SuperEroii basmului romanesc, in Parcul Tineretului din Hunedoara.

1 iunie de poveste

Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei si Primaria Municipiului Hunedoara au creat un eveniment unic pentru cei prezenti, cu un program interactiv si educativ.

Gazda evenimentului a fost Bufonul, care a reusit cu glumele sale sa-i faca pe copii sa uite de vremea neprietenoasa de afara si sa se bucure din plin de ziua dedicata lor. Alaturi de el, Greuceanu, Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana, Praslea cel Voinic, Harap Alb, Muma Padurii si Zmeul au transformat Hunedoara, pentru o zi, intr-un Taram de Basm, plin de aventura.

Principalele puncte de atractie au fost atelierul de tir cu arcul si pictura pe fata. Copiii au invatat sa se lupte si cu sabiile, au ascultat povesti si au pregatit potiuni magice alaturi de Fortele Raului. A doua parte a zilei a fost dedicata jocurilor copilariei, iar cei mici au ”luptat” impotriva parintilor intr-o adaptare a jocului ”Ratele si Vanatorii”, respectiv Zmeii si SuperEroii, s-au jucat ”De-a v-ati ascunselea” cu personajele malefice si au incheiat ziua cu un carnaval, in aceeasi atmosfera magica.

Pe tot parcursul zilei, micutii au avut oportunitatea de a-si inchiria costumul preferat si de a imortaliza momentul la photo corner-ul special amenajat, iar de la standul cu amintiri, au putut cumpara tricouri, penare, caiete, carti de povesti si carti de colorat, personalizate cu SuperEroi.

La multi ani, inca o data, tuturor copiilor si nu incetati sa credeti in povesti!