Carnavalul Medieval de la Hunedoara, ediţia a II-a

BUCURESTI - 20 august 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Turism

Atmosfera medievală revine la Castelul Corvinilor în ultimul weekend oficial al verii, 29 – 31 august 2014, la cea de-a II-a ediție a Carnavalului Medieval de la Hunedoara.

Carnavalul Medieval de la Hunedoara, ediţia a II-a

Pentru 2014, Asociația pentru Promovarea Istoriei României și Primăria Municipiului Hunedoara au pregătit încă trei zile în care tradițiile și legendele locului, arta și gastronomia secolului al XV-lea vor însufleți Castelul Corvinilor.

Veți găsi la curte, pe tot parcursul evenimentului, ateliere meșteșugărești (olărit, pielărie, țesătură), ateliere de dansuri și jocuri medievale (Curtea Comedianților), concerte de muzică medievală (Truverii, Lupus Dacus) și mini-spectacole ( teatru - trupa Skepsis, teatru de păpuși – compania MAG, Ordinul Cavalerilor, parada costumelor).

Respectând structura primei ediții a Carnavalului, seara de sâmbătă este destinată spectacolului de teatru ”Credință și Sânge”, care duce mai departe povestea lui Iancu de Hunedoara și-i are în prim plan pe Dan Condurache, Eugenia Șerban, Corneliu Ulici, Denis Ștefan, Octavian Strunilă, Diana Dumitrescu, Dimitrii Bogomaz, Dana Rotaru și Horea Suciu, iar duminică, Horia Vîrlan vă așteaptă la un demo culinar cu rețete de poveste.

Spectacolul de teatru va avea loc în spatele Castelului, dar va putea fi urmărit și pe un ecran led, amplasat pe platoul din față. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul complet al evenimentului și mai multe informații legate de Carnaval puteți găsi aici.

Parteneri media: Calendar Evenimente, Kiss Fm(TM), Pro Fm(SB), Radio România (TM, CJ), Big Fm, Servus Hunedoara, Informația de Hunedoara, Ziarul Hunedoreanului, Hunedoara Tv, Povești de calatorie, AutoHop, News up. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/compas-studio/carnavalul-medieval-de-la-hunedoara-editia-a-ii-a