Castrul Jidava - Pecetea civilizaţiei romane în Dacia, Ediţia a III-a

BUCURESTI - 13 noiembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Turism

Dacii şi romanii revin la Câmpulung Muscel miercuri, 19 Noiembrie 2014 la cea de-a III-a ediţie a evenimentului Castrul Jidava - Pecetea civilizaţiei romane în Dacia

Castrul Jidava - Pecetea civilizaţiei romane în Dacia  - Prima Ediţie

Castrul Jidava - Pecetea civilizaţiei romane în Dacia - Prima Ediţie

Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României  continuă  seria evenimentelor  anuale care promovează Castrul roman de la Jidava, singurul castru de piatră de pe linia de apărare Limes Transalutanus.

Evenimentul cultural are un concept unic. Vorbeşte despre continuitatea unei etnii (geto-dacii) care se salvează de la pieire prin contopirea cu naţiunea cuceritoare (romanii).

Cei prezenţi se vor putea bucura de o serie de demonstraţii de luptă oferite de actori şi cascadori profesionişti şi vor primi  din partea organizatorilor pliante, broşuri  şi DVD-uri cu castrul.

În cadrul evenimentului se va proiecta şi filmul spectacolului "Jidava - crâmpei de geneză" în regia lui Ciprian Dumitraşcu, povestea ultimelor zile din viaţa castrului, cu o distribuţie impresionantă: Denis Ştefan, Eusebiu Ştefănescu, Tomi Cristin, Gabi Duţu, Alin Panc şi  Cristi Iacob.

Acest eveniment marchează sustenabilitatea proiectului "Castrul Jidova - Pecetea civilizaţiei romane în Dacia", COD SMIS 27716.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/compas-studio/castrul-jidava-pecetea-civilizatiei-romane-in-dacia-editia-a-iii-a