Analiza a pietei de transport rutier de marfa

BUCURESTI - 20 martie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Cum a evoluat piata de transport rutier de marfuri si care sunt principalele provocari pentru managerii din acest sector. O analiza pe aceasta tema a fost publicata recent de COMPASS Consulting in “Anuarul Transportatorilor din Romania - 2007” si este disponibila gratuit si online.

Incepand cu 1 ianuarie 2007, odata cu integrarea oficiala a Romaniei in Uniunea Europeana, piata de transport rutier de marfa se deschide ca si oportunitati dar si ca provocari.

La nivelul Uniunii Europene piata de transport de marfa si logistica este estimata la un nivel de 250 mld Eur, iar estimarile pentru Romania sunt ca piata de transport de marfa si servicii conexe (logistica, expeditii etc) este in jurul a aproximativ 4-4.2 mld Eur.

Sectoarele principale de activitate cu cresteri importante in 2006 fata de 2005 sunt retailul, productia de componente auto si mjloace de transport si constructii. Unul dintre sectoarele importante pentru transportatori, si care este in restrangere de activitate, este domeniul textile / confectii in principal ca efect al scaderii activitatii de lohn.

Pentru a se dezvolta/supravietui, firmele din domeniul transporturilor trebuie:
- sa-si “profesionalizeze” activitatea (ca si sisteme/proceduri interne, know-how),
- sa monitorizeze mai riguros relatia cost-venituri precum si investitiile
- sa aiba o strategie clara de dezvoltare. Una din intrebarile cheie este: “Ce tip de organizatie isi doresc sa devina in 3-5 ani (furnizor de transport, furnizor integrat de transport, furnizor de transport care ofera si servicii cu valoare adaugata, furnizor de servicii logistice etc) si care este planul pentru implementare ?

Pentru a avea acces la intreaga analiza:
- comandati online “Anuarul Transportatorilor din Romania – 2007”, editia a-IX-a si in acest fel beneficiati si de o baza de date specializata pe domeniul transporturilor cu mai mult de 10.000 de companii inscrise si ordonate pe un set mare de domenii specifice. Editia 2007 a anuarului va aparea in data de 26 martie 2007
- accesati online site-ul www.compass.ro (click pentru link direct) sau www.ygrec.ro

COMPASS Consulting este o companie de consultanta in management, marketing si training. Experienta acumulata este confirmata prin cele peste 300 de misiuni in peste 31 de domenii diferite in care s-a lucrat in ultimii 15 ani (1992-prezent).

Misiunea COMPASS este de a crea valoare pentru clientii sai prin:
- evaluarea nevoilor reale ale organizatiilor client,
- propunerea unor alternative de actiune (cu recomandari),
- asistenta in procesul de decizie,
- conceperea de Planuri de Actiune concrete/detaliate
- asistenta in implementarea solutiilor alese.

Pentru mai multe detalii despre COMPASS Consulting accesati site-ul www.compass.ro sau ne puteti trimite un email pe adresa office@compass.ro sau telefon: 021 321 5987 , persoana de contact: Adrian Bucica.

YGREC Pagini Utile, este un nume important în domeniul editarii de anuare specializate.
Ghidat de profesionalism si respect pentru clienti, compania s-a impus pe o piata foarte competitiva prin calitatea serviciilor. YGREC publica “Anuarul Transportatorilor din Romania” incepand din 1997 si “Anuarul Constructorilor din Romania” incepand din 2001.

Mereu in pas cu noile tendinte informationale, din 2007, YGREC ofera clientilor sai si mediului de business din Romania o noua platforma informationala, motorul de cautare www.ygrec.ro, varianta online a celor doua anuare, cuprinzand un numar de peste 21.000 de firme.

YGREC isi intareste an de an prezenta sa in Romania fiind tot mai aproape de nevoile clientilor si consolidandu-si prezenta de lider in domeniul informatiilor business to business. Persoana de contact pentru YGREC: Luana Trandafirescu, telefon: 0727 200 417.


Nota: Preluarea informatiilor din “Analiza pietei de transport rutier de marfa” se poate face fara acordul prealabil al COMPASS Consulting sau Ygrec Pagini Utile, dar cu mentionarea sursei: “analiza realizata de COMPASS Consulting pentru editia 2007 a Anuarului Transportatorilor din Romania”

Despre Compass Consulting SRL

COMPASS Consulting are o experienta acumulata din circa 300 de misiuni – in ultimii 12 ani.
Pentru mai multe detalii despre COMPASS Consulting accesati site-ul www.compass.ro sau ne puteti trimite un email pe adresa office@compass.ro sau telefon: 021 321 5987 , persoana de contact: Adrian Bucica.

office@compass.ro