Merita sa investiti in dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor?

Locul desfasurarii: U Business Center

Organizator: Competent Consulting

Merita sa investiti in dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor?

Concurenta tot mai acerba va obliga sa gasiti echilibrul intre doua forte: pe de o parte necesitatea de a asigura dezvoltarea continua a companiei, inclusiv prin dezvoltarea abilitatilor angajatilor, iar pe de alta nevoia de a va directiona fondurile doar spre acele investitii care promit efecte semnificative. Intrebarile la care un manager trebuie sa raspunda sunt: Cum sa aleg cea mai potrivita forma de dezvoltare personala si profesionala? Cum sa evit cheltuielile cu traininguri ce nu au efecte asupra eficientei, cifrei de afaceri sau profitului?

Eficienta maxima se obtine prin pozitivarea si maximizarea atitudinii fata de locul de munca si companie.
Moralul scazut sau chiar o atitudine de sabotare a activitatii sunt realitati curent intalnite in practica manageriala. De asemenea, un angajat care nu-si organizeaza in mod adecvat timpul si ordinea de prioritati induce perturbari in functionarea intregului colectiv. Acesti termeni sunt greu de evaluat la angajare, deoarece evolutia lor depinde semnificativ de proportia de motivatori si demotivatori existenti in companie.

Prapastia dintre teorie si practica
Desi pare simpla, indeplinirea acestei cerinte este complicata, datorita interventiei factorilor emotionali. Amintiti-va ultimele seminarii sau traininguri de acest tip la care ati participat. Ce anume va mai amintiti? Ce anume chiar ati aplicat in practica?
Majoritatea participantilor confirma faptul ca au inteles multe lucruri si ca li s-au parut interesante tehnicile predate, dar dupa cateva zile au revenit la vechile abordari. Acest lucru se datoreaza preponderent modului in care sunt concepute trainingurile de tip clasic. Ele se adreseaza unor participanti presupusi a fi foarte motivati sa-si dezvolte aptitudini si sa acumuleze cunostinte. Cu alte cuvinte, trainingul ofera elemente specifice termenilor Abilitate si Cunostinte din ecuatia performantei, cu speranta ca in acest fel va determina schimbari in ceilalti doi termeni: Atitudini si Obisnuinte! Or, acestea din urma nu se modifica decat daca se produc schimbari la nivelurile profunde ale persoanei, in zona convingerilor, valorilor, imaginii de sine. In lipsa unei motivari puternice, vechile scheme comportamentale, vechile strategii isi vor continua nestingherite existenta, cu aceleasi efecte negative asupra performantei.

Luminita de la capatul tunelului
Vestea buna este ca exista pe piata romaneasca programe ce conduc la schimbari de atitudine si comportament reale, persistente. Competent Consulting este compania care detine un astfel de program destinat managerilor pe care il reia in fiecare an – este vorba despre cursul Business NLP.

Cursul Business NLP ofera ocazii de reflectie asupra propriei persoane, stimuleaza autocunoasterea, detectarea mecanismelor personale prin care se mentin vechile comportamente si atitudini. Pe aceasta baza, trainerul ajuta participantii sa-si formuleze propriul plan de dezvoltare personala, ce face legatura dintre misiunea si obiectivele companiei si nevoile, abilitatile si asteptarile individuale. Repetarea la interval de o luna a conceptelor esentiale si a provocarii spre introspectie face ca retinerea informatiilor si schimbarea comportamentului sa creasca de la circa 22% in cazul trainingului clasic la circa 85% la abordarea multinivel bazata pe NLP. Conform unui studiu efectuat de Competent Consulting in randul participantilor la acest program, aceasta abordare a condus la:
- imbunatatirea notabila a atitudinii angajatilor,
- dezvoltarea abilitatilor de automotivare si comunicare,
- obtinerea unor efecte economice (ROI) semnificative.

Desigur, aceste recomandari pot fi ignorate si puteti continua fie sa respingeti ideea investitiei in dezvoltare personala, fie sa recurgeti la aceleasi companii de training ce ofera programe „la pachet”. Procedand astfel, va putem garanta ca veti avea exact aceleasi efecte negative asupra performantei ca si pana acum. De ce? Pentru ca aplicand aceleasi strategii asupra aceleiasi companii, obtineti in mod constant aceleasi rezultate.
Sau puteti decide sa va schimbati propria atitudine si obisnuintele in aceasta privinta, sa beneficiati in cateva luni de efectele pozitive ale investitiei inteligente in schimbarea reala a atitudinilor si comportamentelor angajatilor dvs. prin programul Business NLP.

Inscrierile au inceput deja si primul modul este programat pe 14-15 noiembrie.
Informatii despre structura programului si aspectele organizatorice gasiti pe www.business-nlp.roPersoana de contact:
Mariana Bichis
Event Manager
Tel: 0788.294.801.; 0726.801.881

Despre COMPETENT CONSULTING SRL

Competent Consulting oferă consultanţă şi training în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, folosind cele mai noi descoperiri din NLP şi inteligenţa emoţională pentru a asigura clienţilor săi avantaje asupra competitorilor şi obţinerea de efecte economice notabile prin investiţii minime. Deviza companiei este: Succesul dumneavoastră este profesia noastră!

Participare: Intrare libera