Robert Dilts despre crize, coaching & schimbare

BUCURESTI - 7 ianuarie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

De mai bine de 30 de ani, Robert Dilts facilitează procesele de schimbare la nivel individual şi organizaţional, fiind unul dintre cei mai reputaţi consultanţi şi executive coachi din lume. În interviul acordat lui Daniel Bichiş, Robert aduce lămuriri extrem de importante legate de rolul coachingului în managementul crizei şi dezvoltarea durabilă. Alături de Deborah Bacon-Dilts, Robert va prezenta la Bucureşti workshopul „Coaching la nivel de identitiate” în perioada 24-26 aprilie 2009. Înscriindu-vă până pe 15 ianuarie 2009 puteţi profita de o reducere de preţ substanţială!

Robert Dilts despre crize, coaching & schimbare

Când Robert Dilts, cel mai cunoscut şi eficient coach şi trainer NLP, a acceptat invitaţia lansată de Competent Consulting de a veni în România în aprilie 2009, puţine erau semnele care sugerau iminenţa crizei financiare mondiale. Pe zi ce trece, însă, tema aleasă de comun acord, „Coaching la nivelul identităţii”, capătă tot mai multă relevanţă pentru cei care au început deja să se confrunte cu dificultăţile materiale, relaţionale şi organizaţionale determinate de bulgărele de zăpadă al crizei. Chiar dacă prima reacţie a fost, în foarte multe companii, una de restrângere a cheltuielilor şi impunere autoritară a disciplinei, ea nu poate produce efecte pe terman lung. Soluţia care asigură continuitatea activităţii şi dezvoltarea durabilă, chiar şi în condiţii de criză, este adoptarea managementului prin coaching. Dar pentru ca acesta să funcţioneze, este necesară schimbarea imaginii pe care managerii şi-o fac despre rolul şi poziţia lor. Schimbare ce nu se produce de la sine, ci are nevoie de facilitare din partea unor experţi.
La sfârşitul anului 2008, Robert a avut amabilitatea de a răspunde unei serii de întrebări adresate de Daniel Bichiş, training partener al Competent Consulting. Interviul este consemnat într-un material ce poate fi accesat pe situl www.dilts.ro. Iată însă câteva dintre ideile principale:
• Multe companii şi organizaţii au început să prefere coachingul, sau să-l adauge abordărilor bazate pe training. Şi asta pentru că coachingul este mai focusat, orientat spre găsirea de soluţii, contextualizat şi individualizat, astfel încât adesea implică costuri mai reduse decât metodele tradiţionale de training pentru producerea schimbărilor reale.
• Coachingul în organizaţii implică o mulţime de modalităţi de ajutare a oamenilor să fie mai eficienţi, să obţină performanţe prin coachingul de proiect, situaţional şi tranziţional.
• Metodele de coaching implică identificarea şi întărirea abilităţilor oamenilor prin observare atentă şi feedback, precum şi facilitarea cooperării în cadrul echipelor. Un coach eficient are capacitatea să-şi asculte atent clienţii, să pună întrebări-cheie, să le observe atent comportamentele şi să le dea sfaturi şi îndrumare despre cum şi le-ar putea îmbunătăţi în anumite contexte şi situaţii specifice.
• Coachingul pune accentul pe schimbările generative, concentrându-se pe definirea şi atingerea unor obiective specifice. Tendinţa este de concentrare preponderent asupra soluţiilor, prin promovarea adoptării de noi strategii de gândire şi acţiune, în locul încercării de a rezolva problemele şi conflictele trecute.
• „Identitatea” se referă la percepţia noastră despre cine suntem. Adesea, oamenii îşi simt identitatea ca fiind „sursa”, „centrul” sau „esenţa” fiinţei lor.
Identitatea ne organizează convingerile, capacităţile şi comportamen­tele într-un sistem unitar. Acest tip de integrare este critic în perioadele de criză, precum şi în procesele de fuziune şi de outsourcing.
Toate aceste idei sunt aprofundate în cadrul interviului integral ce poate fi accesat pe situl www.dilts.ro. Este o oportunitate extraordinară pentru a intra în contact cu unul dintre cei mai profunzi şi prolifici practicieni ai schimbării.Alături de soţia sa, Deborah Bacon-Dilts, Robert s-a dedicat misiunii de a face disponibile în întreaga lume tehnici extrem de puternice de transformare la nivel individual şi organizaţional, cele mai multe create de către ei. Un workshop cu cei doi este o experienţă incredibilă, în care accesul la realitatea interioară şi armonizarea cu cea exterioară se produc atât de simplu şi eficient, încât pare de neînţeles cum de nu s-a produs anterior. Însă acesta este efectul calităţilor excepţionale de sponsori ai schimbării pe care cei doi şi le-au dezvoltat de-a lungul deceniilor de lucru cu zeci de mii de oameni din întreaga lume. Iar cele trei zile de exerciţii de autocunoaştere şi transformare vor fi ocazia perfectă de transformare a dificultăţilor în oportunităţi şi a blocajelor în salturi calitative.
Anul bun începe cu o decizie bună: folosiţi această ocazie pentru a vă crea viaţa pe care v-o doriţi şi care merită cu adevărat să fie trăită. Mai ales că, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor şi realităţii dvs., Competent Consulting oferă o reducere semnificativă a preţului pentru cei care se înscriu înainte de 15 ianuarie 2009. Detalii suplimentare şi formularul de înscriere se pot găsi pe www.dilts.ro.

Despre COMPETENT CONSULTING SRL

Competent Consulting oferă consultanţă şi training în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, folosind cele mai noi descoperiri din NLP şi inteligenţa emoţională pentru a asigura clienţilor săi avantaje asupra competitorilor şi obţinerea de efecte economice notabile prin investiţii minime. Deviza Competent Consulting este „Succesul dumneavoastră este profesia noastră”.
Competent Consulting
Mariana Bichiş – managing partener,
tel. (021)-688-7548, 0726-801-881, 0788-294-801
contact@competent.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/competent-consulting/robert-dilts-despre-crize-coaching-schimbare