Transmite-ti mesajul de o maniera profesionista si cu impact

BUCURESTI - 1 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Profesia iti impune sa transmiti mereu mesaje care sa conduca la schimbari de comportament si atitudine? Iar uneori ai senzatia ca te lovesti de un zid, cladit din indiferenta, neimplicare, dezinteres, aroganta sau plictiseala? Inseamna ca ai incalcat unul dintre urmatoarele 3 elemente-cheie ale unei prezentari de impact:

1. Prezentarea este de fapt o conversatie! Indiferent daca este vorba despre un training cu cativa participanti, prezentarea unui produs la sediul unui client, o sedinta cu colectivul, ori de o prezentare la un congres in fata a sute sau mii de persoane, pastreaza mereu in minte ideea ca de fapt ceilalti se asteapta sa conversezi cu ei, nu sa asculte un monolog. Textul pe care il rostesti sau imaginile cu care il ilustrezi in realitate nu conteaza! Conteaza doar sa creezi conectarea, implicarea auditoriului in mesajul pe care il transmiti. Daca 'le vorbesti' este destul de greu sa ii convingi. Dar daca 'vorbesti cu ei', punand mereu intrebari - chiar si retorice - si activand toate cele trei canale senzoriale (vizual: 'Va este clara perspectiva?', auditiv 'Ping! V-a picat fisa?' si kinestezic 'Simtiti usurarea pe care o aduce solutia propusa?') se realizeaza conectarea adevarata cu publicul.

2. Doar ei conteaza! Greseala majora a prezentatorilor este ca foarte adesea vorbesc exclusiv despre propriile experiente, propriile preferinte, propriile puncte de vedere. Si apoi se intreaba de ce ceilalti sunt din ce in ce mai putin atenti si implicati. In realitate, daca doresti ca ceilalti sa-ti preia punctul de vedere, trebuie sa il prezinti astfel incat sa-i intereseze: ce vor obtine, in ce fel vor beneficia, in ce fel isi pastreaza avantajele actuale etc. Si cauta alte mijloace de ilustrare decat PowerPoint. De exemplu, daca ar fi sa folosesti o prajitura drept exemplu pentru cunostintele, produsul sau serviciile pe care vrei sa le prezinti, care este cea mai potrivita alegere? De ce participantii ar alege-o din vitrina cofetariei? In ce fel i-ar satisface?

3. Joaca-ti propriul rol! Capacitatea de a juca rolul altcuiva, de a-ti atribui calitati sau cunostinte pe care nu le ai, se dezvolta in cinci ani de facultate de actorie si apoi in alti cativa ani de experienta pe scena. Ai la dispozitie tot acest timp si profesorii potriviti? Daca nu, lasa-i pe ceilalti sa te vada asa cum esti, nu asa cum ti-ai dori sa fii, deoarece altfel mai devreme sau mai tarziu vei uita sa mai pozezi si-ti vei 'da in petic'. Perfectiunea prezentarii provine nu din fidelitatea textului pe care il rostesti, ci din pasiunea cu care o faci.

P.S. Mai exista si un al patrulea element, mai importat decat toate trei la un loc:

4. Foloseste limbajul corporal, mimica, privirea si vocea pentru a da impact cuvintelor tale! Despre acest aspect se vorbeste foarte rar - si inca mai rar se creeaza cadrul pentru dezvoltarea sa adecvata. Si asta pentru ca este mai simplu sa dai reguli referitoare la continut decat sa dezvolti abilitatile de comunicare la nivel emotional. Numai ca exact de ele au nevoie toti trainerii, managerii, agentii de vanzari. Imagineaza-ti tot ce ai putea realiza daca gesturile tale ar veni mereu sa accentueze un argument sau o caracteristica. Ori daca privirea ta ar putea trece de la una calda, invaluitoare, la cea ferma care transmite imperative. Sau daca vocea s-ar transforma intr-un instrument capabil sa transmita atractie, pasiune, fascinatie pentru subiectul despre care vorbeste. Nu-i asa ca exact aceasta era bucatica lipsa din puzzle-ul comunicarii tale?
Ei bine, avem o veste buna: doi dintre foarte putinii traineri ce se ocupa cu dezvoltarea acestui tip de abilitati vor fi la Bucuresti pe 15 si 16 noiembrie 2006, pentru un trainig ce va face valuri: High Impact Presentation Skills. Elvetienii Megha si Ueli iti pun la dispozitie peste 18 ani de experienta in lucrul cu vocea, mimica, privirea si limbajul corporal, pentru ca tu sa-ti poti transmite mesajele de o maniera profesionista si cu impact maxim. Mai sunt doar cateva locuri la acest training unic, ce-ti poate transforma profund prestanta, capacitatea de relationare si de transmitere a mesajelor. Ele pot fi rezervate la tel. (021)-688-7548 sau prin email: contact@competent.ro. Iti poti permite sa-i lasi pe ceilalti sa se înfrupte din acest festin si apoi sa te intrebi de ce ei au atat succes?

Despre COMPETENT CONSULTING SRL

Profilul trainerilor
Megha Baumeler, fondatoare a NLP Akademie - Elvetia, este psiholog, Master-Trainer NLP certificata de IANLP si DVNLP. Are recunoastere oficiala ca formator, supervizor si coach BSO, este certificata ca Life Coach de catre CHNLP si este Coach Trainer certificata de DVNLP. Co-autoare a cartii NLP mit Herz und Verstand (NLP cu mintea si inima).

Ueli Frischknecht este din 1980 Master-Trainer NLP recunoscut de IANLP si DVNLP. Din 2001 este secretar general al IANLP. Are o experienta vasta in domeniul formarii continue a adultilor. Co-autor al cartilor NLP mit Herz und Verstand (NLP cu mintea si inima) si Dynamic Learning (invatarea dinamica).

Profilul companiei
Competent Consulting oferă consultanţă şi training în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, folosind cele mai noi descoperiri din NLP şi inteligenţa emoţională pentru a asigura clienţilor săi avantaje asupra competitorilor şi obţinerea de efecte economice notabile prin investiţii minime. Deviza Competent Consulting este „Succesul dumneavoastră este profesia noastră”.

Mariana Bichis
Event manager
Tel: 0788.294.801, 0726.801.881
Tel./Fax: (021) - 688.75.48

contact@competent.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/competent-consulting/transmite-ti-mesajul-de-o-maniera-profesionista-si-cu-impact