Cursbnrvalutar.ro pune in evidenta factorii care influenteaza cursul de schimb

BUCURESTI - 12 septembrie 2017

Comunicat tip Administrativ / Management in Banci / Asigurari

Cursul de schimb intre doua valute este supus mai multor factori de influenta din punct de vedere macroeconomic. Acesti factori interactioneaza si se pot compara, in vederea obtinerii ratei de schimb.

Rata influenteaza si cresterea economica a unei tarim si acest lucru este bine stabilit de autoritati politice si monetare. La o scara mai mica, cursul de schimb afecteaza investitorii care au active in valuta, pe stocuri, in varianta forex sau in marfuri.

Cursul de interes

Rata dobanzii este unul din cele mai importante instrumente politice monetare disponibile in cazul bancilor centrale. Nivelul dobanzii se bazeaza pe activitatea economica si pe inflatie. Cand cresterea este slaba, autoritatile monetare stimuleaza cresterea economica si incurajeaza investitiile prin suportarea ratelor dobanzilor. Fiecare valuta afecteaza rata de schimb. In general, o moneda cu o rata mai ridicata de interes atrage investitorii.

Cresterea economica

Cresterea economica este semn al unei activitati economice sanatoase. Cu cat cresterea este mai mare, cu atat mai multi investiori vor fi atrasi in tara si moneda tarii va fi mai bine evaluata pe piata valutara.

Variatia cursului de schimb este un fenomen cat se poate de natural. Investitorii cumpara monezi legate de o tara cu o crestere economica puternica si vand monezi ce apartin unor tari in recesiune.

Datoria publica

Datoria publica reprezinta angajamentele financiare ale unei tari. In fond, imprumutul nu este un lucru rau in sine, insa conteaza mult modul in care se folosesc banii obtinuti in urma acelui imprumut. Daca banii sunt folositi pentru a finanta investitiile, atunci investitorii vor vedea cu ochi buni acest aspect. Daca insa sunt utilizati pentru a plati dobanzi ale imprumuturilor anterioare, cu siguranta este o masura contra productiva.

Cu cat datoriile unei tari sunt mai mari, cu atat investitorii sunt mai circumspecti. Trebuie luat in calcul nivelul datoriei publice, dar si progresia acestuia. Daca cresterea este prea rapida, atunci moneda va fi influentata in mod negativ.

Soldul curent

Acesta este soldul fluxurilor de numerar dintr-o tara care rezulta din comertul international de bunuri si servicii - balanta comericiala - si veniturile si transferurile curente. Pe de alta parte, un sold negativ forteaza tara sa se imprumute de la alte state.

Inflatia

Inflatia reprezinta un factor de baza in cursul de schimb. Aceasta poate avea efecte negative, dar si pozitive. Inflatia determina pierderea valorii unei monede si acesta este un fenomen destul de dificil de combatut.

Statutul valutei

Monedele au un statut diferit pe piata valutara. De exemplu, dolarul american este considerat sigur. In cazul unei crize economice, acesti investitori care au si dolari sunt considerati privilegiati.

Evenimente geopolitica

Cursul de schimb este influentat de diferite evenimente geopolitice majore. Acestea au un impact asupra intregii populatii si cursul de schimb poate sa varieze.

Politica monetara

Bancile centrale joaca un rol important in evolutia cursului de schimb: acestea creeaza tendinte in acest sens si politica monetara are de suferit sau de castigat. Bancile centrale au insa diferite obiective si caracteristici princpale in acest sens. Una din principalele arme ale politicii monetare este rata dobanzii. Daca este mica, autoritatile monetare pot recurge la masuri neconventionale pentru a echivala situatia financiara a tarii.

Taguri: cursschimbcurs valutar
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/complete-web-solutions/cursbnrvalutar-ro-pune-in-evidenta-factorii-care-influenteaza-cursul-de-schimb