Festivalul de muzica veche prin cetatile Aradului, editia a VI-a, 2009

Arad - 15 iulie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Complexul Muzeal Arad în colaborare cu Filamonica de Stat Arad, cu sprijinul Centrului Cultural Judeţean Arad organizează a VI-a ediţie a FESTIVALULUI DE MUZICĂ VECHE PRIN CETĂŢILE ARADULUI în oraşul Lipova, castelul Bulci şi la cetatea Şoimoş în data de 19 iulie 2009.

Festivalul de muzica veche prin cetatile Aradului, editia a VI-a, 2009

Starea de conservare actuală a acestor monumente este una precară şi încă aşteaptă, dacă nu vremurile de mult apuse, măcar minima atenţie din partea semenilor care le mai calcă din când în când. Festivalul îşi propune să contribuie la modificarea resorturilor mentale legate de percepţia publică asupra monumentelor istorice, sursă de dezvoltare a turismului în judeţul Arad.
Prima parte a ediţiei din acest an se va desfăşura în oraşul Lipova – la Casa Sever Bocu (azi Muzeul Oraşului Lipova), la castelul familiei Mocioni din Bulci şi la cetatea Şoimoş, în data de 19 iulie.

Proiect cultural realizat cu sprijinul:
Primăriei Oraşului Lipova
Primăriei Comunei Bata

Despre COMPLEXUL MUZEAL ARAD

PROGRAMUL FESTIVALULUI, DUMINICĂ, 19 IULIE
•MUZEUL ORAŞULUI LIPOVA
ora 10.00
Deschiderea manifestărilor şi vernisajul expoziţiei FAMILIA MOCIONI. Atmosfera va fi întreţinută de formaţia TRIO CONSONANŢE cu piese din repertoriul preclasic, clasic sau modern.

•CASTELUL BULCI
ora 14.00
La Castelul Mocioni de la Bulci, formaţia NOMEN EST OMEN v-a susţine un concert de muzică medievală şi renascentistă.
Din programul festivalului la Bulci mai fac parte: vizitarea unor monumente reper istoric (Castelul şi anexele, Biserica romano-catolică, cimitirul vechi etc.) sau Căsuţa veselă şi Arca lui Laci.

•CETATEA ŞOIMOŞ
ora 18.00
Vizitarea cetăţii
Concert de muzică medievală: NOMEN EST OMEN, GRAFIC


www.museumarad.ro
pr@museumarad.ro