Computer Troublehsooters - ce trebuie sa stiti despre porturile USB

BUCURESTI - 9 iunie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Porturile USB au devenit din ce in ce mai cunoscute ca fiind standard pentru conectarea dispozitivelor la calculator.

De fapt, multe calculatoare deja nu mai contin floppy disk-uri, dar au ca dispozitiv standard cel putin un port USB. Porturile USB sunt folosite pentru conectarea dispozitivelor de intrare (mouse-uri, tastaturi, scanere, camere digitale), dispozitivelor de iesire (CD writers portabile, imprimante), dispozitivelor de stocare (hard-uri portabile, stick/flash de memorie USB), chiar si a obiectelor decorative cum ar fi incarcatoare de telefoane mobile, chiar si gadget-uri precum omuleti de zapada, cani pentru incalzit cafeaua si mini lanterne pentru citit.

Mufe si cabluri
Nu toate mufele USB sunt la fel. De obicei calculatorul dvs. va accepta o mufa de tip A, dar la mufa care se introdude in aparatul foto sau la imprimanta sa fie o mufa de tip B, “mini USB” sau “micro USB”. Asigurati-va ca aveti cablul corespunzator pt dispozitivul dvs., verificand ambele capete. In cazul in care cablul USB vi se pare mai scurt, puteti cumpara cabluri de extensie, dar veti avea nevoie de un “amplificator de semnal” special, daca lungimea pe care o doriti este mai mare de 5 metri.

Alimetarea la curent
Dispozitivele acestea se alimenteaza cu un curent de joasa tensiune, prin sursa de 5 volti a conectorului USB; totusi, aceasta este insuficienta pentru dispozitive ce necesita mult curent precum hard disk-urile externe. Conectarea prea multor dispozitive USB la un calculator poate duce la erori si scaderea performantelor daca necesarul total de alimentare este prea mare. In acest sens va pot fi de folos “hub-urile alimentate”, care va ofera porturi USB aditionale si o sursa de alimentare externa, desi unele dispozitive vor avea totusi nevoie de sursele lor proprii de alimentare (de ex imprimantele).

Stocarea informatiilor
Daca la inceput dispozitivele de stocare USB aveau capacitatea a 4 floppy disk-uri, acum ele pot stoca de peste 4000 de ori mai mult, avand in momentul de fata si capacitatea de 16GB. Designul drive-urilor flash variaza de la snurul ca optiune pana la drive-uri presarate cu cristale ce pot fi purtate ca bijuterii. Daca sunteti iingrijorati in privinta stocarii informatiilor dvs pretioase pe un dispozitiv asa de mic si de usor de pierdut, luati in considerare caracteristicile lui, printre care criptarea datelor sau cititorul de amprente.

Multe MP3 playere au acum capacitatea unui flash drive si au posibilitatea de a stoca fisiere de muzica prin conexiunea USB, dar mai au si instalat un software special care permite redarea fisierelor muzicale.

Viteza
Ca si in cazul hard disk-urilor traditionale, performanta flash-urilor poate varia, astfel ca, daca transferati cantitati mari de informatii veti dori si o viteza mare de citire si de scriere. O viteza mare va ajuta si la folosirea flash drive-ului ca extra memorie pentru Windows Vista, marind performanta calculatorului dvs atunci cand aveti nevoie. Tehnologia “ReadyBoost” nu va functiona totusi pe flash drive-uri cu performante slabe.

De asemenea, asigurati-va ca toate dispozitivele USB pe care le detineti sa adere la standardul mai recent “USB 2.0”, care are o rata de transfer mai mare decat specificatiile originalului “USB 1.0”.


Contactati un reprezentant Computer Troubleshooters pentru a afla cum sa beneficiati din plin de avantajele dispozitivelor USB.

Despre Computer Troubleshooters

Telefon:021-637.50.15
Telefon:021.637.50.15
romania@comptroub.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/computer-troubleshooters/computer-troublehsooters-ce-trebuie-sa-stiti-despre-porturile-usb