Silvia Zanfir, PC Garage: “Cei care ne vor urmari de Black Friday 2013 vor fi placut impresionati”

BUCURESTI - 12 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie, Retail, Internet

Stocuri mai mari decat in 2012, promotii stabilite cu multe luni inainte, o mai buna optimizare a site-ului si multe surprize. Acestea sunt promisiunile pe care PC Garage le face pasionatilor de IT pentru Black Friday 2013. “Black Friday 2012 ne-a invatat pe toti sa nu subestimam amploarea evenimentului”, spune Silvia Zanfir, PR&Marketing Manager PC Garage intr-un interviu acordat site-ului Comunicatedepresa.ro. Reprezentantul retailerului online ofera mai multe informatii despre campania de Black Friday din acest an:

Comunicatedepresa.ro: Black Friday a inceput deja la PC Garage. Ce campanie derulati in aceasta perioada?
Silvia Zanfir: Campania “Cumperi la pret de Black Friday” este o actiune premergatoare campaniei de Black Friday si se desfasoara in perioada 1-28 noiembrie. Mecanismul este simplu, pe intelesul tuturor: indiferent de produsul achizitionat, vei primi in mod automat sub forma de voucher diferenta dintre pretul la care a fost achizitionat produsul si preturile valabile in ziua de Black Friday.

Silvia Zanfir, PR&Marketing Manager PC Garage

Silvia Zanfir, PR&Marketing Manager PC Garage

 PC Garage a fost singurul magazin online care in ultimii 2 ani a avut promotii de Cyber Monday. Ii invitam pe cei pasionati de IT sa stea cu ochii pe site, pentru ca le pregatim surprize. 

Silvia Zanfir, PR&Marketing Manager PC Garage

Comunicatedepresa.ro: Black Friday a inceput deja la PC Garage. Ce campanie derulati in aceasta perioada?

Silvia Zanfir: Campania “Cumperi la pret de Black Friday” este o actiune premergatoare campaniei de Black Friday si se desfasoara in perioada 1-28 noiembrie. Mecanismul este simplu, pe intelesul tuturor: indiferent de produsul achizitionat, vei primi in mod automat sub forma de voucher diferenta dintre pretul la care a fost achizitionat produsul si preturile valabile in ziua de Black Friday. Mai multe puteti afla accesand pagina: http://www.pcgarage.ro/cumperi-la-pret-de-black-friday

Comunicatedepresa.ro: La ce ora veti da startul reducerilor de Black Friday in acest an la PC Garage?

Silvia Zanfir: In acest moment nu pot furniza informatii referitoare la ora de start a campaniei de Black Friday.

Comunicatedepresa.ro: Extindeti campania de reduceri si in weekend?

Silvia Zanfir: Nu putem spune deocamdata nici care va fi durata campaniei.

Comunicatedepresa.ro: Ce pregatiri logistice ati facut pentru ziua celor mai mari reduceri?

Silvia Zanfir: Conform principiului “Fa-ti iarna car si vara sanie”, PC Garage s-a pregatit inca din luna iunie a acestui an, cand a finalizat relocarea intr-un nou spatiu din zona Timpuri Noi. Noul sediu dispune de un depozit de 10 ori mai mare decat cel anterior, o suprafata de 1000 mp si o pozitionare foarte buna, foarte aproape de metrou.

Comunicatedepresa.ro: Sunteti mai bine pregatiti pentru Black Friday 2013 decat anul trecut? Aveti stocuri mai mari, ati suplimentat personalul, serverele?

Silvia Zanfir: Cu certitudine, raspunsul este DA. Sunt convinsa ca Black Friday 2012 ne-a invatat pe toti sa nu subestimam amploarea evenimentului. PC Garage si-a pus la punct strategia de Black Friday inca din luna septembrie. S-au facut stocuri mai mari, s-au stabilit promotii din timp. In ceea ce priveste echipa, PC Garage dispune de un numar constant de 80 angajati la nivel de grup. Nu s-au facut angajari speciale pentru Black Friday. Arhitectura din spatele site-ului a fost scalata orizontal prin adaugarea catorva noduri noi in cluster-ul de aplicatie si baza de date. Echipa de dezvoltare a lucrat foarte mult la optimizarea retelei interne dintre noduri, a algoritmilor de balansare a incarcarii pe noduri, precum si a implementarii unui caching agresiv prin servirea continutului de catre web servere direct din memoria nodurilor, fara a mai atinge nivelul aplicatiei sau a bazei de date. Din testele facute, ne asteptam la o capacitate aproape tripla de servire a cererilor HTTP fata de cea de anul trecut.

Site-ul PC Garage este accesibil si servit in perioada imediat urmatoare prin trei conexiuni separate de internet, cu roluri atat de balansare, cat si failover. Arhitectura web a comunitatii MyGarage.ro a fost modificata recent cu un upgrade atat hardware, cat si de platforma software pentru a face fata cu brio cererilor din ziua Black Friday, cand membrii sunt extrem de activi. Anul trecut, traficul comunitatii s-a dublat in ziua de Black Friday, conform trafic.ro. Am insistat si pe automatizarea cat mai mare a alocarii produselor in comenzile venite si a activarii si dezactivarii produselor din campanie ramase fara - sau reintrate in - stoc pentru a preintampina overselling-ul cu care au fost cateva probleme anul trecut.

Comunicatedepresa.ro: Aveti producatori noi care participa la campania de Black Friday anul acesta?

Silvia Zanfir: Spre deosebire de anul trecut, Black Friday 2013 a starnit interesul tuturor partenerilor nostri. In mod cert, cei care ne vor urmari vor fi placut impresionati. Black Friday 2013 aduce cu sine si reduceri la brandurile nou intrate in oferta PC Garage.

Comunicatedepresa.ro: Stocurile sunt si ele mai mari?

Silvia Zanfir: Strategia de Black Friday presupune si redimensionarea stocurilor. PC Garage s-a pregatit cu stocuri mai mari.

Comunicatedepresa.ro: Care au fost produsele cel mai bine vandute anul trecut de Black Friday la PC Garage?

Silvia Zanfir: Clientii care au ales sa cumpere anul trecut de Black Friday de la PC Garage au comandat laptopuri, tablete, smartphone si componente.

Comunicatedepresa.ro: Catre ce produse credeti ca se vor indrepta romanii anul acesta? Credeti ca interesul lor se va schimba?

Silvia Zanfir: Estimam ca interesul romanilor va fi centrat tot in jurul acestor categorii: laptopuri, tablete, smartphone dar si componente- categorie prin care PC Garage s-a consacrat.

Comunicatedepresa.ro: Cate comenzi, cate produse comandate si cate vizite ati inregistrat anul trecut de Black Friday?

Silvia Zanfir: Anul trecut de Black Friday, PC Garage a inregistrat o crestere a traficului cu 700% fata de o zi normala. In ceea ce priveste comenzile, putem spune ca acestea au crescut cu 1500% fata de o zi obisnuita.

Comunicatedepresa.ro: Ce asteptari aveti de la campania din 2013?

Silvia Zanfir: Ne dorim ca dupa Black Friday sa putem spune ca, la nivel logistic, am onorat toate comenzile in maximum 48 ore.

Comunicatedepresa.ro: Cyber Monday devine o traditie la PC Garage? Veti avea si anul acesta reduceri in a 4-a zi de la Black Friday?

Silvia Zanfir: PC Garage a fost singurul magazin online care in ultimii 2 ani a avut promotii de Cyber Monday. Ii invitam pe cei pasionati de IT sa stea cu ochii pe site, pentru ca le pregatim surprize.

Despre Comunicatedepresa.ro

Comunicatedepresa.ro este lider in distributia si publicarea de comunicate de presa in Romania.
Distribuim in 30 de minute comunicate catre 3.010 jurnalisti si bloggeri, 12.685 de companii si 18.200 de abonati.
Esti gasit rapid pe primele pozitii in cautarile pe internet ale potentialilor clienti.
Intensifici prezenta in media si retele sociale.
Page Rank 6 pe prima pagina.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/comunicate-de-presa-ro/silvia-zanfir-pc-garage-cei-care-ne-vor-urmari-de-black-friday-2013-vor-fi-placut-impresionati