Factorii cheie ai roboților industriali în industria farmaceutică

BUCURESTI - 3 martie 2023

Comunicat tip General in IT&C, Media / Publicitate, Sanatate

Reducerea costurilor și îmbunătățirea productivității sunt din ce în ce mai importante în mediul din ce în ce mai competitiv de astăzi. Este de la sine înțeles că robotica și automatizarea pot elimina oboseala și pot îmbunătăți eficiența multor procese, cu beneficiul în consecință de a reduce costurile de operare și de a îmbunătăți profitabilitatea. Ce înseamnă cu adevărat robotica și automatizarea? În acest articole veți descoperi diferențele și veți vedea cum acestea pot ajuta la îmbunătățirea proceselor operaționale.

Factorii cheie ai roboților industriali în industria farmaceutică

Ce se înțelege prin automatizare? Definiția automatizării este: utilizarea mașinilor și a tehnologiei pentru a face procesele să funcționeze singure, fără intervenția umană. De exemplu, o linie de producție de mașini.

Ce se înțelege prin robotică? Practic, robotica cuprinde diferitele mașini proiectate și construite pentru a permite automatizarea.

În realitate, automatizarea și robotica merg mână în mână. Revenind la exemplul liniei de asamblare a mașinilor, roboții fac lucrări care puteau fi făcute anterior de oameni. Pe lângă îndeplinirea sarcinilor care ar fi considerate periculoase, aplicațiile robotizate și automatizate sunt mai ieftine, mai eficiente, fac mai puține greșeli și pot rula 24 de ore pe zi. În plus, nu trebuie uitat faptul că roboții pot îndeplini și sarcini „supraomenești”. La urma urmei, câți oameni pot lua o mașină și o pot muta cu precizie milimetrică sau pot lucra în medii dure și toxice?

Cum pot aceste progrese tehnologice să dezvolte o afacere? Dacă o sarcină este de rutină, repetitivă și folosește aceleași componente, poate fi automatizată cu ușurință. Evident, ca în toate proiectele de acest tip, cazul de afaceri trebuie să fie justificat și determinată perioada de rambursare. Pentru alte sarcini care au elemente de variabilitate în proces, locație sau componente, este necesar să folosiți roboți mai inteligenți (autonomi/semi-autonomi) și bineînțeles acest lucru crește costul capitalului. Cel mai important lucru este ca acest tip de robot trebuie să fie conștient de mediul său și/sau să comunice cu alte echipamente de pe linia de producție pentru a-și putea modifica comportamentul în funcție de circumstanțe.

Factorii cheie ai roboților industriali în industria farmaceutică sunt: viteza, sarcina utilă și flexibilitatea.

Viteza este deosebit de relevantă într-o fabrică de producție farmaceutică unde, de exemplu, o fiolă spartă sau un sirop vărsat poate însemna o încălcare a mediului aseptic, ceea ce duce la timpi de nefuncționare costisitoare și pierderi semnificative. De fapt, produsele farmaceutice necesită mai multă viteză, precizie și cicluri mai rapide decât operațiunile robotizate tipice. În producția de automobile, de exemplu, timpii de ciclu sunt în general mai mari de patru secunde. În aplicațiile farmaceutice, timpii ciclului sunt de obicei mai mici de patru secunde.

Un alt factor semnificativ este sarcina utilă. În timp ce puține aplicații de laborator necesită sarcini utile semnificative, în aplicațiile de producție sau ambalare farmaceutică, roboților li se poate cere adesea să ridice articole destul de grele.

Al treilea aspect cheie de luat în considerare este flexibilitatea. Aici este vorba despre ușurința cu care robotul poate fi programat și spațiul pe care îl ocupă. Un alt aspect important când vine vorba de flexibilitate este simplitatea programării. Dacă, de exemplu, o singură linie de producție la un producător contractual produce siropuri pentru un client în prima jumătate a anului și pentru un alt client în a doua jumătate a anului, reprogramarea robotului ar trebui să fie cât mai simplu posibil pentru a facilita schimbarea.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/concept243/factorii-cheie-ai-robotilor-industriali-in-industria-farmaceutica