Noul pretendent intra în cursa de 1 Miliard de Euro

BUCURESTI - 17 ianuarie 2023

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Conglomeratul Digital , un nou startup local, a devenit centrul atenției pentru investitorii din România.

Compania a anunțat că intră în cursa de 1 miliard de dolari pentru cercetare și inovație cu ajutorul Inteligenței Artificiale (IA).

"Adopția în masa la nivel de utilizatori individuali al Inteligenței Artificiale (IA) pe baza de text (ChatGPT) și cea pe baza de imagini (Midjourney), a dus la o viteza de creație de conținut mult mai rapidă, iar acest fenomen, care a adunat 1 milion de utilizatori în doar 5 zile*, putem spune că este doar începutul." Alex Golub - Fondator Conglomeratul Digital

Pe plan internațional, în ultimele 3 luni, investitorii au infuzat aproximativ 5,5 miliarde de dolari * în companii de inteligență artificială. Iar la nivel de business,

1 din 4 companii sunt în pragul de adopție al IA-ului din cauza lipsei de forță de muncă *.

"Ne-a luat 3 ani să dezvoltăm produsele noastre, iar în Decembrie am ajuns în punctul în care am putut integra IA-ul în toată suita noastră tehnologică.

Pe 23 ianuarie lansăm piatasicompetitorii.ro, prima versiune al platformei de cercetare de piață, pe care o oferim gratuit pentru datele de până în 2021.

Din Q2 estimăm că o să avem implementat AI-ul, astfel, utilizatorul va primi răspunsul în timp real la orice întrebare legată de competitivitatea din România.

În Q3 lansăm o platformă de on-demand marketing cu cel puțin 50% din procese automatizate cu Inteligență Artificială.

Iar în Q4 începem un proiect în care combinăm contabilitatea și Inteligența Artificială." - Alex Golub

Din 2021 numărul de companii unicorn, cele care au fost evaluate la peste 1 miliard de dolari, a crescut cu 257% față de anul precedent.

Iar trendul a fost asemănător pentru anul 2022.

"Credem ca este momentul potrivit pentru a inova și de a rezolva o nevoie din piață, care să faciliteze o creștere rapidă al oricărei companii.

Acum e momentul de a lansa produse care ajung unicorn, pe baza tehnologiei de Inteligență Artificială.

Iar pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre piața și competitorii lor, îi așteptăm la prima versiune de piatasicompetitorii.ro" - Alex Golub

Conglomeratul Digital este un startup focusat pe cercetare și inovație în marketing.

www.conglomeratuldigital.ro

[ sursa investiții | https://www.crunchbase.com/lists/artificial-intelligence-companies-funded/dfd7f473-ad1a-4b40-a735-2938151bad86/funding_rounds ]

[ sursa prag adopție | https://www.ibm.com/downloads/cas/GVAGA3JP ]

[ sursa | https://www.nytimes.com/2023/01/07/technology/generative-ai-chatgpt-investments.html ]