Crosul CONIL, zâmbet pentru autism, eveniment virtual organizat de Asociația CONIL în perioada 2-4 aprilie

BUCURESTI - 8 martie 2021

Comunicat tip General in Sport, Institutii Publice

Live site

“Am susținut întotdeauna că deficiențele, diferențele sau dizabilitățile nu trebuie să fie motive de discriminare sau excludere, nici nu ar trebui să fie o piedică în calea unei existențe normale, a practicării sportului, ba chiar a atingerii performanței. Trebuie create condiții pentru ca toți copiii să aibă aceleași facilități, trebuie să îi susținem să-și urmărească și să-și îndeplinească visurile. Știu din proprie experiență cât de greu este să te confrunți cu provocarea de a avea de luptat dublu pentru a obține recunoașterea firească a drepturilor tale, știu cât de descurajante pot fi uneori piedicile prejudecăților sau ale lipsei de suport. Zâmbetul unui copil este neprețuit și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca toți copiii să zâmbească și să aibă șansa la zbor. Crosul CONIL poate aduce multe zâmbete, de aceea vă încurajez să vă alăturați acestei inițiative.”, Eduard - Carol Novak

Crosul CONIL, Zâmbet pentru autism, 2-4 aprilie 2021

Crosul CONIL, Zâmbet pentru autism, 2-4 aprilie 2021

 Singurul mod de a îți defini limitele, este să le depășești. 

Anonim

Asociația CONIL organizează în perioada 2-4 aprilie Crosul CONIL -Zâmbet pentru autism, un eveniment virtual prin care împreună vom pune zâmbet pe chipul copiilor cu autism!

 

2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului va deveni ziua zâmbetelor și a bucuriei pentru noi toți! Aleargă și tu!

Viața este o provocare zilnică. Alergăm cu toții către atingerea obiectivelor, spre desăvârșire, spre a fi astăzi mai buni ca ieri. STOP! Astăzi, CONIL îți lansează o provocare! Aleargă și tu la CROSUL CONIL pentru ca ÎMPREUNĂ să oferim ZÂMBET copiilor cu autism!

Crosul CONIL, zâmbet pentru autism este organizat de Asociația CONIL în perioada 2-4 aprilie 2021 cu scopul de a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului și de a aduce în prim plan păroblematica cu care se confruntă copiii cu autism și familiile acestora.

 

Permanenta luptă pentru integrare și acceptare a copiilor cu autism precum și greutățile întâmpinate de părinți în asigurarea permanentă a programelor de recuperare și intervenție a copiilor și tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute! Cu sprijinul remarcabil al domnului Eduard Novack, singurul campion paralimpic roman, dar și cu implicarea a numeroși și inimoși performeri- sportivi, jurnaliști, artiști sperăm să ducem mesajul nostru cât mai departe! Alergăm împreună pentru zâmbetul copiilor cu autism ne spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL, organizator al evenimentului

 

Fiecare copil are nevoie de un campion", spunea Hillary Clinton iar "ca să fii un mare campion, trebuie să crezi că eşti cel mai bun. Dacă nu eşti, prefă-te", ne sfătuia marele campion Muhammad Ali. Fă și tu parte din echipa senzațională care adună kilometri pentru zâmbetele copiilor cu autism!

 

“Am susținut întotdeauna că deficiențele, diferențele sau dizabilitățile nu trebuie să fie motive de discriminare sau excludere, nici nu ar trebui să fie o piedică în calea unei existențe normale, a practicării sportului, ba chiar a atingerii performanței. Trebuie create condiții pentru ca toți copiii să aibă aceleași facilități, trebuie să îi susținem să-și urmărească și să-și îndeplinească visurile. Știu din proprie experiență cât de greu este să te confrunți cu provocarea de a avea de luptat dublu pentru a obține recunoașterea firească a drepturilor tale, știu cât de descurajante pot fi uneori piedicile prejudecăților sau ale lipsei de suport. Zâmbetul unui copil este neprețuit și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca toți copiii să zâmbească și să aibă șansa la zbor. Crosul CONIL poate aduce multe zâmbete, de aceea vă încurajez să vă alăturați acestei inițiative.”,  Eduard - Carol Novak

 

Timp de trei zile vom alerga împreună în cursa zâmbetelor! Alături de noi, alergând și susținând cauza copiilor cu autism, sunt: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Marian Drăgulescu, Ioana Maria Moldovan, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Marius Petrescu, Alexandru Constantin, Rareș Florin Stoica, Florin Căruceru, Camelia Lupașcu, , Marius Saizu iar lista este deschisă tuturor celor ce simt, pot și vor să ne fie alături!

La finalul cursei în care vom aduna împreună 2.222 Km vom avea bucuria de a trimite în tabere de integrare copii și tineri cu autism.

 

Partener principal al evenimentului este Decathlon România care oferă celor mai implicați și dedicați alergători premii special în vouchere de cumpărături în valoare de 19.000 lei. De asemenea, peste 40 de premii în vouchere vor fi oferite copiilor tipici și celor cu dizabilități participanți la eveniment.

 

”Una dintre principalele strategii  de responsabilitate socială ale Decathlon România  este integrarea socială prin sport a persoanelor cu deficiențe și dizabilități și ne bucurăm că  Asociația Conil ne-a oferit ocazia să contribuim la îndeplinirea acestui obiectiv comun. Crosul Conil - Zâmbet pentru autism nu militează doar pentru acceptarea de către societate a copiilor cu autism, ci are și rolul de a-i încuraja pe acești micuți să aibă o viață cât mai activă și să se dezvolte armonios. De asemenea, evenimentul îi îndeamnă pe oameni, ca pe lângă a fi mai toleranți și mai buni, să practice și sport. Ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-și depășească limitele, să facă mișcare în cadrul acestui cros, și nu numai, și să le ofere acestor copii o șansă la o viață normală!” ne spune Bogdan Dorobanț, Director Departament CSR Decathlon România

 

Suntem bucuroși să anunțăm și susținerea clubului CSA Steaua București care s-a arătat deschis în a implica sportivi profesioniști dar și copii care practică sportul ăn cadrul clubului. Cursa zâmbetelor este a tuturor!   

 

Înscrie-te la CROSUL CONIL, Zâmbet pentru autism, și fii chiar tu schimbarea!

 

Pași pentru înscriere:

 

**Intra pe www.conil.ro și apasă butonul înscrie-te!

**Vei fi redirecționat către pagina provocării Crosul CONIL-Zâmbet pentru autism de pe platforma ro.runningheros.com

**Apasă butonul Înscrie-te

**Crează-ți contul pe platformă

**Descarcă aplicația Decathlon Coach din App Store (sau alta aplicație compatibila pe platforma ro.runningheroes.com)

**Sincronizeaza Decathlon Coach cu platforma ro.runningheroes.com

    Incepând cu 2 aprilie, ori de câte ori te plimbi sau alergi, pornește aplicația Decathlon Coach pentru ca activitatea ta fizică să fie înregistrată.

Hai cu noi în călătoria faptelor bune! De ce?

*-Pentru ca împreună să ducem mesajul mai departe.

*Crosul CONIL- Zâmbet pentru autism este un eveniment de consțientizare a situației copiilor și tinerilor cu autism

*Pentru ca împreunăsă susținem copiii și adolescții cu autism în procesul de recuperare și integrare

*Pentru ca, umăr la umăr, să promovăm un stil de viață sănătos

 

Toate detaliile referitoare la activitatea Asociației CONIL puteți găsiți pe www.conil.ro și pe pagina https://fb.me/e/29X6mmVMv

 

 Pentru orice alte detalii

Irina Ismail - 0784.412.222, office@conil.ro

Despre CONIL

Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa dnei Adela Hanafi, fondator, ca urmare a unei eperiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități - autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică, etc.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/conil/crosul-conil-impreuna-invingem-autismul-eveniment-virtual-organizat-de-asociatia-conil-in-perioada-2-4-aprilie