Crosul CONIL, zâmbet pentru autism te invită la cel mai atractiv și activ concurs!

BUCURESTI - 15 martie 2021

Comunicat tip General in Social, Institutii Publice

Asociația CONIL alături de inimoșii parteneri – Editura INTEGRAL, Copiii Naturii, Cărturești, OMFAL Educațional și Pardoseli Copii,doresc să implice cât mai mulți copii și tineri într-un eveniment de conștientizare prin care ne dorim crearea unei comunități mai tolerante și empatice, din care să facă parte și copiii și tinerii cu autism. Astfel, pe lângă provocarea de a face mișcare, copiii participanți în concurs, vor duce mai departe mesajul nostru de conștientizare a situației copiilor și tinerilor cu autism chiar în data de 2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Crosul CONIL, Zâmbet pentru autism, 2-4 aprilie 2021

Crosul CONIL, Zâmbet pentru autism, 2-4 aprilie 2021

 Adevărata avere a unui om este binele pe care îl face în această lume. 

Anonim

COMUNICAT de PRESĂ

București, 15  martie 2021

 

Asociația CONIL organizează în perioada 2-4 aprilie Crosul CONIL -Zâmbet pentru autism, un eveniment virtual prin care împreună vom pune zâmbet pe chipul copiilor cu autism!

 2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului va deveni ziua zâmbetelor și a bucuriei pentru noi toți! Aleargă și tu!

Alături de inimoșii noștri parteneri – Editura INTEGRAL, Copiii Naturii, Cărturești, OMFAL Educațional și Pardoseli Copii, dorim să aducem alături de noi cât mai mulți copii și tineri care, pe lângă provocarea de a face mișcare, vor duce mai departe mesajul nostru de conștientizare a situației copiilor cu autism chiar în data de 2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Copii din București și din țară au astfel ocazia de a se implica direct în cursa zâmbetelor având totodată șansa câștigării unor premii interesante puse în joc de prietenii noștri.

Toate detaliile referitoare la concurs găsiți în descrierea evenimentului Crosul CONIL, Zâmbet pentru autism (https://fb.me/e/29X6mmVMv)

Pe lângă implicarea copiilor ne-am dorit să aducem lângă noi oameni valoroși care simt, pot și vor să ne fie alături în construirea unei comunități mai tolerante și empatice. Astfel, s-au alăturat cu bucurie cauzei noastre, mari sportivi și performeri ai tării, artiști, jurnaliști care s-au angajat să ducă povestea noastră mai departe, către cei ce-i susțin și iubesc. Un rol important în promovarea mesajului de conștientizare a situației copiilor și tinerilor cu autism îl are Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, unul dintre partenerii noștri de nădejde dar si Decathlon România, sponsor al evenimentului.

În povestea Crosul CONIL a intrat și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic român care, în acest an, va fi și primul ministru care va reprezenta delagația de jucători de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, unde va și concura. De asemenea, o filă importantă scriu și Gabriela Szabo, Sandra Izbașa, Elisabeta Lipa, Viorica Susanu, Alina Dumitru, Alina Vuc, Marian Drăgulescu, Camelia Lupașcu, Ioana Maria Moldovan, Roxana Ciuhulescu, Eli Roman, Marius Petrescu, Marius Saizu, Florin Căruceru, Diana Bart, Alexandru Constantin, Adrian Văncică, Rareș Florin Stoica, Alina Petrică, Dana Argeșan iar lista este încă deschisă.

Am susținut întotdeauna că deficiențele, diferențele sau dizabilitățile nu trebuie să fie motive de discriminare sau excludere, nici nu ar trebui să fie o piedică în calea unei existențe normale, a practicării sportului, ba chiar a atingerii performanței. Trebuie create condiții pentru ca toți copiii să aibă aceleași facilități, trebuie să-i susținem să-și urmărească și îndeplinească visurile. Știu din proprie experiență cât de greu este să te confrunți cu provocarea de-a lupta dublu pentru a obține recunoașterea firească a drepturilor tale, știu cât de descurajante pot fi uneori piedicile prejudecăților sau ale lipsei de suport. Zâmbetul unui copil este neprețuit și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca toți copiii să zâmbească și să aibă șansa la zbor. Crosul CONIL poate aduce multe zâmbete, de aceea vă încurajez să vă alăturați acestei inițiative.”, declară Eduard - Carol Novak, Ministru al Tineretului și Sportului

 

Timp de trei zile vom alerga împreună în cursa zâmbetelor! La finalul cursei în care vom aduna împreună 2.222 Km, transformăm kilometri în zâmbete ale copiilor cu autism care vor participa în tabere de integrare CONIL.  

 

Înscrie-te la CROSUL CONIL, Zâmbet pentru autism! Fii chiar tu schimbarea!

 

Pași pentru înscriere:

 Intra pe www.conil.ro și apasă butonul înscrie-te!

Vei fi redirecționat către pagina provocării Crosul CONIL-Zâmbet pentru autism

Apasă butonul Înscrie-te

Crează-ți contul pe platformă și dăruiește unul, două sau trei zâmbete

Descarcă aplicația Decathlon Coach din App Store (sau alta aplicație compatibila pe platforma ro.runningheroes.com)

Sincronizeaza Decathlon Coach cu platforma runningheroes

    Incepând cu 2 aprilie, ori de câte ori te plimbi sau alergi, pornește aplicația Decathlon Coach pentru ca activitatea ta fizică să fie înregistrată.

Hai cu noi în călătoria faptelor bune! De ce?

Pentru ca împreună să ducem mesajul mai departe.

Crosul CONIL- Zâmbet pentru autism este un eveniment de consțientizare a situației copiilor și tinerilor cu autismPentru ca împreună să susținem copiii și adolescenții cu autism în procesul de recuperare și integrare

Pentru ca, umăr la umăr, să promovăm un stil de viață sănătos

 

Toate detaliile referitoare la activitatea Asociației CONIL puteți găsiți pe www.conil.ro și pe pagina https://fb.me/e/29X6mmVMv

 

 

Despre CONIL

Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa dnei Adela Hanafi, fondator, ca urmare a unei eperiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități - autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică, etc.