Lansare de carte CREATORII de POVEȘTI, o carte scrisă online de 21 de elevi în timpul stării de urgență. Eveniment caritabil!

BUCURESTI - 7 septembrie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Institutii Publice

Asociația CONIL în calitate de organizator ,alături de partenerii săi Editura Integral și Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", au plăcerea de a vă invita sâmbătă, 12 septembrie 2020 în incinta Gospodăriei Moișeni, începând cu ora 11:00, la evenimentul de lansare de carte CREATORII de POVEȘTI!

Coperta

Coperta

 “Nu interesează pe nimeni cât de multe știi, îi interesează cât de mult îți păsa.” 

Theodore Roosvelt

CREATORII DE POVEȘTI - O carte scrisă de copii, pentru copii!

La șase luni de la data închiderii școlilor, CONIL vă invită cu drag, emoție și bucurie la cea mai simpatică, colorată și plină de viață lansare de carte, CREATORII DE POVEȘTI, o carte scrisă cu entuziasm, imaginație și creativitate online, via zoom, de 21 de elevi de clasă pregătitoare, elevi ai CONIL After School.

11 martie a fost o zi extrem de tristă pentru mine... de ceva ani îmi găsisem echilibrul, entuziasmul și bucuria de a fi în mijlocul copiilor. 11 martie a adus cu ea teamă, dar mai ales foarte multe întrebări. Cât? Cum? Ce vom face după? Dar acum, ce facem acum? Și întrebările se buluceau cu atâta viteză… Gânduri peste gânduri, întrebări peste întrebări… Și de-odată, în mijlocul tuturor acestor zile pline de întrebări, bum… zoom… a sosit răspunsul așteptat! Și astfel am dat startul celui mai simpatic și plin de bucurie club online de scriere creativă, CREATORII DE POVEȘTI, din care fac parte minunații mei prieteni, cei 21 de autori, toți elevi cu vârste cuprinse între șase și șapte ani, de clasă pregătitoare, membri ai CONIL After School”, spune Irina Ismail, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului.

O carte pentru copii cu trei povești simpatice și pline de aventură pe care cei mici le-au scris simultan, în opt întâlniri online, extrem de interesante, în care de fiecare dată creatorii au avut lângă ei plușul preferat, devenit personaj de poveste.

Îmi plac poveștile. Îmi place să le ascult și să le spun mai departe. Iar acum, de când sunt mamă de minune, poveștile le redescopăr și cu Andrei-Ioan. Amândoi am intrat cu mare drag în lumea CREATORILOR DE POVEȘTI. O lume minunată în care micii scriitori ne-au primit cu brațele deschise, iar noi ne-am bucurat de fiecare poveste în care au pus creativate, emoție, suspans, bucurie. Dacă vrei să uiți de tot și toate intră în lumea CREATORILOR DE POVEȘTI”, ne spune Ioana Maria Moldovan, gazda evenimentului de lansare și ambasador al proiectelor CONIL. 

"CREATORII DE POVEȘTI" vede lumina zilei prin bunăvoința și amabilitatea oamenilor inimoși de la Editura Integral care au răspuns prezent invitației noastre, fără nicio ezitare. O întreagă echipă s-a implicat în acest proiect de suflet al Asociației CONIL împărtășind aceleași valori: prietenia, respectul și într-ajutorarea.

CREATORII DE POVEȘTI nu este doar o carte, chiar dacă rasfoind-o puteți citi alături de copiii dumneavoastră trei povești simpatice și palpitante, create de micii scriitori de la CONIL. Este un puzzle rezolvat, în care piesele reprezintă părți de suflet, pentru că toți elevii, părinții și cadrele didactice s-au implicat cu atâta dăruire, transformând spectaculos perioada dificilă din primele luni ale pandemiei într-o ocazie de a încuraja copiii, de a-i învăța să lucreze în echipă, de a le dezvolta creativitatea și imaginația! Editura Integral susține cordial acest proiect, având convingerea că educația reprezintă cheia pentru prevenirea și rezolvarea multor probleme sociale, implicându-se constant în problemele actuale ale școlii și dezvoltării copiilor. Printre temele abordate au fost combaterea bullying-ului și explicarea pandemiei respectând abordarea recomandată de UNICEF. Astfel, în prima parte a anului 2020 au fost lansate titlurile: Andrei și Pietricica Prieteniei (povești educative pentru dezvoltarea empatiei) și Eu și Virusul Hai Hui (povestea pandemiei, pe înțelesul copiilor)” ne spune Andreea Rusu - Manager Dezvoltare Editura Integral

Și, pentru că întreaga poveste să prindă și mai mult sens, micii scriitori au fost de acord ca banii strânși din urma vânzării cărții CREATORII DE POVEȘTI să fie direcționați către proiectul Asociației CONIL – "Copiii cu dizabilități vor să învețe", prin care ne propunem achiziția de echipamente și tehnologie asistivă pentru copiii nonverbali și a celor cu tetrapareză spastică aflați în scaun cu rotile.

Am fost extrem de impresionată să aflu că cei mici au fost de acord ca munca lor să fie dăruită copiilor mai puțin norocoși, copiilor cu dizabilități din cadrul Școlii Primare CONIL. Sunt fericită să văd, pe zi ce trece, faptul că noua generație împărtășește valori precum empatia, prietenia, toleranța și acceptarea, iar asta îmi dă speranță într-un viitor mai bun pentru toți copiii. Fiecare copil este o lume, iar noi la CONIL, ne străduim să descoperim și să stimulăm talentele fiecărui copil, provocându-i dar mai ales încurajându-i permanent.”, ne spune Adela Hanafi, președinte CONIL.

Lansarea va avea loc în Gospodăria Moișeni din Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, sâmbătă, 12 septembrie 2020, între orele 11:00 - 14:00, într-un loc de poveste unde, printre chicotele micuților scriitori, veți avea ocazia de a descoperi lumea de basm pe care CONIL o crează pentru toți copiii.

Și iată mai jos cum sună invitația la lansarea CREATORII de POVEȘTI chiar din vocea micilor autori:

Suntem mici, dar chiar ș-așa, noi... povești putem crea.

De ai și tu un prieten drag, ce te-așteaptă seara-n prag,

Vin' la noi de te învață, cum degrab' îi poți da viață.

Jucaria preferată pe-o foaie-a fost "creionată"

Mai apoi, a devenit, personaj de basm iubit.

Așadar, dăm sfară-n țară, că-i petrecere afară!

Dragi bunici, dar și părinți, vrem alături să ne fiți!

În septembrie, pe 12, începând cu ora 11:00,

Cu mult drag vă invităm, împreună să lansăm,

File-alese de poveste, chiar de noi, atent culese!

Sa-i facem fericiți, pe copiii deosebiți! ”

 

Evenimentul de lansare a cărții CREATORII de POVEȘTI este unul caritabill, toate încasările rezultate din vânarea cărților fiind direcționate către proiectul Copiii cu dizabilități vor să învețe. Astfel, ne propunem să achiziționăm echipamenteși tehnologie asistivă pentru copiii nonverbali și cei imobilizați în scaun cu rotile, respectiv un calculator cu comandă vizuală ce se ridică la un cost de peste 5.000 Euro.

Organizatorii au pregătit și multe surprize copiilor, atât creatorilor cât și celor ce vor fi prezenți la eveniment să-i susțină și încurajeze: ateliere creative, degustări de înghețată și multe alte surprize colorate. Evenimentul este organizat cu sprijinul Aqua Carpatica Kids, Er-Fi, Imsat SA, Emblema Children Charity, Siviero Maria, Daisler Print House, Country Club Mihăilești, Centrul de meditații SUCCES, Petrom. Partener media: Radio Itsy Bitsy

Pentru detalii și informații suplimentare https://www.facebook.com/events/300145921075581, email office@conil.ro sau telefon  0784.412.222

Proiectele Asociației CONIL pot fi susținute și prin următoarele modalități:

DĂRUIEȘTE ZIUA TA  creând o pagină pe platforma GALANTOM în beneficiul proiectului Asociației CONIL - Copiii cu dizabilități vor să învețe - https://ziuata.galantom.ro/mystory/fundraising_pages/create?id_project=973

- Direcționează 3,5% din impozitul pe venit aferent salariului către Asociația CONIL

- Direcționează 20% din impozitul pe profit al companiei către Asociația CONIL

-SSusține tarapiile unui copil sau programele educaționale derulate în Școala CONIL

- SMS cu textul GLAS 8864 și donezi 4Euro/lună către copiii cu dizabilități care vor să învețe

- Dăruiește magazinului caritabil CONIL lucrări de artă, unicate, bijuterii sau sesiuni foto... cu ajutorul lor putem ajuta și noi la rândul nostru pe copiii cu autism ce au atâta nevoie de terapie de recuperare.

- VOLUNTARIAZĂ în proiectele Asociației CONIL

- Fii Moș Crăciun pentru un copil special

- Donează produse de curățenie, rechizite, mobilier, alimente, echipamente tehnice

- Povestește prietenilor tăi despre noi și copiii noștri speciali

Irina Ismail, Comunicare CONIL

0784-412-222

irina.ismail@conil.ro

Despre CONIL

Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa dnei Adela Hanafi, fondator, ca urmare a unei eperiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități - autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică, etc.
Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa dnei Adela Hanafi, fondator, ca urmare a unei eperiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități - autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică, etc.Misiune Asociației CONIL - Bazată pe conceptul de educatie incluziva, CONIL ia nastere din dorinta de a da o sansa tuturor copiilor, tipici dar și celor atipici, pentru a ajuta la formarea si educarea lor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect.Viziunea CONIL: orice copil este o LUME iar noi luptăm de peste 15 ani pentru o societate toleranta, unde copiii și tinerii cu dizabilități se pot bucura de toate drepturile cuvenite!În cei peste 10 ani de experiență în lucrul cu copiii cu nevoi speciale, Asociația CONIL a derulat proiecte și programe care au avut ca principal obiectiv acordarea de șanse egale, prin respectarea drepturilor lor la educație, integrare și incluziune socială.