Vele Balcanice in Marina Mangalia

Mangalia - 3 septembrie 2008

Comunicat tip General in Sport

Federatia Romana de Yachting si Primaria Municipiului Mangalia, Primar Mihai Claudiu Tusac, alaturi de Amphitrion, organizatorul evenimentului, si Connective Communications Romania, partenerul oficial de comunicare, va invita la conferinta de presa organizata in data 03 Septembrie, orele 18:00, in Marina Mangalia cu ocazia deschiderii Jocurilor Balcanice la Yachting – Editia XLI.

Vele Balcanice in Marina Mangalia

Competitia se va desfasura in perioada 03 – 08 Septembrie, avand Centrul de Regata in Marina Mangalia.

In cadrul conferintei de presa vor lua cuvantul domnul Cristian Tivig, Presedintele Federatiei Romane de Yachting, domnul Mihai Claudiu Tusac, Primar al Municipiului Mangalia, doamna Elena Francu, Director in cadrul Directiei Judetene pentru Sport Constanta, domnii George Paunov (Bulgaria), Costas Tsantilis (Grecia) si Yalcin Gurkan (Turcia), Judecatori Internationali ai competitiei. Oficialii Balcaniadei vor oferi informatii despre cei 200 de participanti si despre ambarcatiunile inscrise in concurs la clasele Laser, Finn, 470 si Optimist.

Jocurile Balcanice la Yachting reunesc delegatii din tari precum: Grecia, Cipru, Turcia, Bulgaria, Serbia, FYROM, Republica Moldova si Romania, intr-o editie 2008 importanta pentru gazde, dat fiind ca se tine pe ape romanesti dupa o pauza de 17 ani.

Traseele competitiei internationale vor fi stabilite in forma de trapez olimpic, cu bucla interioara si exterioara pentru a separa clasele si vor fi localizate la iesirea din Marina, in dreptul plajei Mangalia. Regatele vor putea fi urmarite de pe digul Marinei si de pe plaja. Startul se va da in fiecare zi, incepand cu joi, 4 septembrie, si pana in ultima zi de start, duminica, 7 septembrie, la orele 11:00, cu intoarcere din larg in jurul orelor 17:00.

“Este o onoare si totodata o provocare pentru noi sa organizam, dupa 17 ani, o competitie de asemenea anvergura. Multumim pe aceasta cale Municipalitatii, care ne-a sprijinit cu aceasta ocazie, avem incredere in sportivii nostri si speram ca medaliile sa ramana acasa. Daca nu toate, macar cele aferente primelor locuri…”, a comentat zambind domnul Cristian Tivig, Presedintele Federatiei Romane de Yachting.

“Primaria Mangalia isi manifesta interesul pentru navigatia cu vele, acordand in acest sens sprijin organizarii Jocurilor Balcanice la Yachting in calitate de promotori ai traditiilor si a culturii romanesti in Europa”, a declarat Primarul Municipiului Mangalia, domnul Mihai Claudiu Tusac.

Competitia este sustinuta de catre partenerii media: Connective Communications Romania Ltd., Gardianul, Radio SKY, enLife media, 7 seri. Sponsorii care au aderat cu entuziasm la eveniment sunt: Alexandrion Group, Siveco Romania, Coelco, Netpoint, RDS RCS, Bilancia, Yacht Club Romania, Mobilis, Yacht Club Regal Roman, Agentia Nationala pentru Sport Romania, Profile Graphics, Directia pentru Sport a Judetului Constanta.

Participarea internationala se anunta stransa, velistii sunt pregatiti sa castige trofeele, steagurile flutura deja pe tarmul Mangaliei. Va asteptam asadar in Marina Mangalia, sa urmarim spectacolul de regate al Jocurilor Balcanice la Yachting!

Despre Connective Communications Romania Ltd.

Despre Connective
Connective Communications Worldgroup Southeastern Europe este un Grup grec de Relatii Publice si de Public Affairs cu sedii in Grecia, Cipru, Albania, FYROM, Bulgaria, Romania si Serbia. Connective WGSE este specializat in PR strategic, furnizand servicii complete companiilor si organizatiilor partenere, acoperind majoritatea specializarilor in Relatii Publice prin sustinerea completa a unui proiect sau a unui program. Connective Communications Grecia este membru fondator al International PR Network “27&More Worldwide”, corporatie activa in 26 state din trei zone internationale: Europe, Asia si Oceania. Connective WGSE este o organizatie responsabila din punct de vedere social, actionand in spiritul eticii de afaceri, al transperentei si al respectului fata de societate, de mediul inconjurator si, bineinteles, fata de oamenii alaturi de care si pentru care lucreaza.


Laura Marcu
PR Executive
Connective Communications Romania Ltd.
Member of Connective Worldgroup
Southeastern Europe
Tel: +4021 410 9087
Mobile: +4074 999 0001