CONSILIULUI CONCURENTEI A AUTORIZAT AJUTORUL DE STAT PENTRU S.C. COMEFIN S.A. COSTESTI

BUCURESTI - 11 iulie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Consiliul Concurentei a autorizat un ajutor de stat in valoare de 43.555 mil.lei. pentru restructurarea S.C. COMEFIN S.A. Costesti.

Consiliul Concurentei, in urma analizei notificarii si a planului de restructurare a ajuns la concluzia ca toate cerintele din Regulamentul privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor in dificultate sunt indeplinite, considerand ca efectele pozitive ale acordarii ajutorului de stat sunt mult mai mari decat efectele negative asupra concurentei si mediului concurential. Ajutorul de stat care a fost autorizat s-a bazat pe un plan de restructurare intocmit de sociate, pentru perioada 2004-2009, care cuprinde restructurarea organizatorica, tehnologica si de mediu si financiara.

Societatea S.C. COMEFIN S.A. Costesti provine prin transformarea integrală a Întreprinderii de Scule, Dispozitive şi Verificatoare Auto (I.S.D.V.A.) Costeşti. In urma anuntului de privatizare a societatii, S.C. SUBANSAMBLE AUTO S.A. Piteşti împreună cu S.C. INDUSTRIE ŞI COMERŢ 2000 S.R.L. Piteşti au depus oferta pentru achizitionarea pachetului de actiuni scos la vanzare de catre APAPS.

Concentrarea economică realizată prin dobândirea controlului asupra S.C. COMEFIN S.A. Costeşti de către S.C. SUBANSAMBLE AUTO S.A. Piteşti şi S.C. INDUSTRIE ŞI COMERŢ 2000 S.R.L. Piteşti a fost notificata Consiliului Concurenţei si autorizata prin Decizia nr.100/24.03.2004.

Despre Consiliul Concurentei

Obiectul principal de activitate al S.C. COMEFIN S.A il reprezinta producerea şi comercializarea de piese şi accesorii pentru autovehicule şi motoare de autovehicule, proiectarea, producerea si comercializarea sculelor şi pieselor de schimb necesare în industria construcţiilor de maşini şi alte ramuri.

Consiliul Concurentei

Birouul de Presa
Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp D1, sector 1 Bucureşti
Tel: 223.49.12, Fax: 318.26.08;

presa@consiliulconcurentei.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/consiliul-concurentei/consiliului-concurentei-a-autorizat-ajutorul-de-stat-pentru-s-c-comefin-s-a-costesti