CONSILIULUI CONCURENTEI A AUTORIZAT AJUTORUL DE STAT PENTRU S.C. HIDROELECTRICA S.A.

BUCURESTI - 11 iulie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Consiliul Concurentei a autorizat ajutorul de stat in suma de 673.023 mil. lei pe care Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa-l acorde firmei S.C. Hidroelectrica S.A.

Sprijinul financiar ce se intentioneaza a se acorda S.C. HIDROELECTRICA S.A. imbraca forma unei garantii suverane pentru un credit extern, ce urmeaza a fi contractat de la BIRD. Creditul este destinat finantarii proiectului „Retehnologizarea echipamentelor la Centrala Hidroelectrica Lotru-Ciuget”.

Scopul realizarii proiectului de investitii este de a moderniza centrala hidroelectrica Lotru-Ciunget pentru a raspunde din punct de vedere cantitativ si calitativ la cerintele actuale ale pietei energiei electrice.

Proiectul este inclus in lista celor cuprinse in Memorandumul de Intelegere referitor la piata de energie regionala si pentru integrare in piata de energie interna a Comunitatii Europene, semnat la Atena in decembrie 2003. Memorandumul stabileste regulile generale si obiectivele care trebuie indeplinite pentru a pune bazele unei piete regionale integrate in SE Europei si pentru a asigura integrarea sa progresiva in Piata Interna de Energie a UE. Proiectul analizat a fost selectat de catre BIRD dintre mai multe proiecte regionale prezentate de tari din Sud-Estul Europei, data fiind semnificatia sa deosebita in contextul reformei sectorului energetic.

Despre Consiliul Concurentei

S.C. HIDROELECTRICA S.A. este societate comerciala pe actiuni infiintata prin reorganizarea Companiei Nationale de Electricitate S.A. S.C. HIDROELECTRICA S.A. si are ca obiect de activitate producerea si vanzarea energiei electrice prin utilizarea resurselor hidroenergetice, fiind singurul agent economic de pe piata romaneasca care produce energie electrica in sistem hidro.
Consiliul Concurentei

Birouul de Presa
Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp D1, sector 1 Bucureşti
Tel: 223.49.12, Fax: 318.26.08;

presa@consiliulconcurentei.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/consiliul-concurentei/consiliului-concurentei-a-autorizat-ajutorul-de-stat-pentru-s-c-hidroelectrica-s-a-