Consiliul National Roman pentru Refugiati va specializa judecatori si avocati pe tematica refugiatilor

BUCURESTI - 17 martie 2005

Comunicat tip General in ONG

Consiliul National Roman pentru Refugiati (CNRR) a inceput implementarea proiectului intitulat “Specializarea judecatorilor si a avocatilor din Romania pe tematica refugiatilor”. Proiectul, cu durata de un an, are drept scop dezvoltarea capacitatii institutionale in vederea integrarii in Uniunea Europeana, vizand inchiderea Capitolului 24 - Justitie si Afaceri Interne.

Consiliul National Roman pentru Refugiati va specializa judecatori si avocati pe tematica refugiatilor

Finantat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti in cadrul Global Opportunities Fund, proiectul va imbunatati implementarea legislatiei privitoare la refugiati prin specializarea judecatorilor si a avocatilor, principalii actori implicati in procedura de determinare a statutului de refugiat.

Proiectul va include sapte ateliere cu factori de decizie, atat proaspat implicati, cat si cei cu experienta in materie, din Timisoara, Galati si Bucuresti. Atelierele vor viza teme precum procedura de determinare a statutului de refugiat, forme de protectie, utilizarea informatiilor din tara de origine, evaluarea credibilitatii, drepturile omului si jurisprudenta si standardele din Uniunea Europeana.

Despre Consiliul National Roman pentru Refugiati

Consiliul National Roman pentru Refugiati (CNRR), infiintat in 1998 si recunoscut ca fundatie de utilitate publica din 2003, este principala organizatie neguvernamentala din Romania care lucreaza in domeniul asistarii refugiatilor. CNRR colaboreaza strans cu Reprezentanta din Romania a Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) si este membru al ECRE (European Council on Refugees and Exiles). CNRR ofera asistenta juridica, sociala si medicala gratuita solicitantilor de azil si refugiatilor din Romania.
Date de contact: Adresa: Anton Pann 42, Sector 3, Bucuresti, Cod 030796, Romania. Tel / Fax: + 40.21.320.20.45; +40.21.320.52.81; +40.21.322.87.86. E-mail: office@cnrr.ro. Website: www.cnrr.ro

Persoana de contact: Stefan Leonescu, telefon 0724.306.618
leonescu@cnrr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/consiliul-national-roman-pentru-refugiati/consiliul-national-roman-pentru-refugiati-va-specializa-judecatori-si-avocati-pe-tematica-refugiatilor