ArchiCAD 15 – Orizonturi extinse în DESIGN

Miercurea Ciuc - 4 mai 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

GRAPHISOFT a anunţat apariția ArchiCAD 15, cea mai recentă versiune a software-ului premiat pentru design arhitectural. ArchiCAD 15 îmbogăţeşte formele arhitecturale disponibile pentru a elibera creativitatea arhitecților. Noua versiune extinde, de asemenea, domeniul de aplicabilitate al fluxului de lucru BIM pentru proiectele de restaurare şi reabilitare.

"ArchiCAD 15 se adresează arhitecţilor pe limba lor nativă printr-o abordare inovatoare a spaţiului şi a formelor în proiectare", a declarat Miklós Szövényi-Lux, vicepreşedinte Product Management la Graphisoft. "În plus faţă de reinventarea spaţiului de proiectare 3D şi oferind arhitecţilor o gamă largă de instrumente de design noi, ArchiCAD 15 se adresează, de asemenea, și arhitecţilor care îşi câştigă existenţa din proiectele de restaurare şi reabilitare", a continuat el.

FORME LIBERE ÎN ARHITECTURĂ

Evoluţia formelor întotdeauna a mers mână în mână cu evoluţia structurilor. De la bolțile simple până la cele complexe pe nervuri, arhitectul întotdeauna a aspirat să combine durabilitatea, utilitatea și frumuseţea (Vitruvius). Aceste principii pot fi regăsite și pe cele mai bune exemple ale arhitecturii moderne contemporane. ArchiCAD 15 extinde capacitatea instrumentelor sale de modelare cu o unealtă versatilă „Shell”, asigurând astfel o libertate absolută în proiectarea diverselor forme din arhitectura modernă și cea clasică.

 

REDEFINIREA SPAŢIULUI DE PROIECTARE

Procesul de proiectare a trecut prin etape cel puţin la fel de revoluţionare ca formele şi structurile. În cursul ultimelor decenii, arhitecții au părăsit treptat "câmpiile" desenului 2D pentru incitantele "regiuni muntoase" a proiectării 3D în spaţiul virtual. Creşterea în libertate adusă de-a treia dimensiune, cu toate acestea, adaugă un nou grad de dificultate la orientarea în spaţiu. ArchiCAD 15 introduce linii ajutătoare și planuri de editare 3D, ceea ce transformă vederea de perspectivă într-un mediu natural pentru proiectarea construcțiilor.

SUPORT PENTRU PROIECTE DE RESTAURARE și REABILITARE

Apariţia tehnologiilor moderne a crescut în mod semnificativ ciclul de viaţă al unei clădiri. Ca urmare, volumul proiectelor de restaurare şi reabilitare este aproape egal cu cel de clădiri noi în majoritatea regiunilor dezvoltate ale lumii. ArchiCAD 15 extinde domeniul de aplicabilitate a metodei de lucru BIM pentru proiectele de restaurare și reabilitare a clădirilor.

În plus faţă de instrumentele de design şi fluxuri de lucru noi, ArchiCAD 15 mai include îmbunătăţiri la interfaţa de comunicare prin IFC, suport complet pentru 64-bit pe MacOS și îmbunătăţiri la bibliotecile de obiecte parametrice.

Lansarea oficială a ArchiCAD 15 este programată pe data de 23 Mai 2011. Livrările către utilizatori vor începe la câteva săptămâni după lansarea oficială.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi: http://www.consoft.ro/archicad/info/

Despre ConSoft SRL

ArchiCAD este un software de arhitectura, design interior si urbanism. Graphisoft, producatorul ArchiCAD, a introdus solutiile Virtual Building™ (cladirea virtuala) si este lider in dezvoltarea acestora. Graphisoft si ArchiCAD sunt marci inregistrate ale Graphisoft. In Romania, distribuitorul unic al softului ArchiCAD este ConSoft SRL.