Conditiile necesare pentru a fi eligibil in programul Rabla 2019

Ploiesti - 21 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Colectam orice tip de masina. Asiguram transportul din Prahova, sau Ploiesti+20Km.

Programul Rabla Ploiesti

Programul Rabla Ploiesti

 Recomanda-ne unui prieten si primesti bonus 200 Lei 

Ionut, Rabla Ploiesti


Masina ta ajunge intr-un centru Remat mult mai rapid si fara batai de cap, iar noi asiguram toate necesare, de la transport pana la actele finale.

Condiții Programul Rabla 2019:

- Autoturismul sa fie inmatriculat in Romania
- Acte de proprietar

Inainte de a începe, trebuie clarificate condițiile pe care cineva trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibil în programul Rabla 2019. Candidații trebuie să aibă domiciliul sau reședința în România, să nu aibă nicio datorie la stat, iar vechiul autoturism ce urmează a fi dat spre casare trebuie să aibă o vechime de minimum 8 ani.

Valabilitatea ITP-ului nu mai este obligatorie, după cum a anunțat Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Aceste condiții sunt prevăzute în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019.

n continuare, să aflăm care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a obține bonificația de la stat, cu scopul achiziționării la preț redus a unei mașini noi.

1) Înregistrarea la producător

După ce s-a asigurat că bifează toate criteriile cerute prin lege, candidatul trebuie să se înscrie la producătorul auto al mașinii ce urmează a fi achiziționată. Lista completă a dealerilor auto validați de Administrația Fondului pentru Mediu poate fi consultată aici.

Înscrierea la producător se va face în baza următoarelor documente:

– copie a actului de identitate;
– copie legalizată a certificatului de înmatriculare a vechiului autoturism;
– copie legalizată a cărții de identitate a mașinii;
– certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale, act care demonstrează că solicitantul nu are datorii la stat;
– un document prin care proprietarul mașinii declară va folosi personal prima de casare pentru a cumpăra o mașină sau că transmite altcuiva dreptul de folosință a respectivei bonificații.

2) Predarea mașinii vechi

Odată ce candidatul finalizează procedura de înscriere în programul Rabla 2019 , are la dispoziție maximum 30 de zile pentru a contacta un colector autorizat în vederea distrugerii/dezmembrării vechiului autoturism. De aici poți descărca lista completă a operatorilor economici autorizați să desfășore activități de colectare și tratare a vehiculelor scoase din uz. Firma respectivă va emite un certificat de distrugere a vechii mașini.

 3) Radierea din circulație a mașinii vechi

În baza certificatului obținut de la compania de colectare se va realiza radierea din circulație a vechiului autoturism. În continuare, în termen de 30 de zile, proprietarul mașinii trebuie să predea producătorului (vezi pasul 1) o copie a acestui certificat, ce va fi anexată dosarului

TRANSPORT GRATUIT

Oferim servicii complete: consultanță, dosar, acte, legalizări, cazare, radiere din circulație și certificat de distrugere în maxim 24h

contact@rablaploiesti.ro
Telefon: 0733.869.426

www.rablaPloiesti.ro


Despre hornExpert Media

Campanie SEO promovata de hornExpert Media Ploiesti: comunicate de presa (crestere domain authority & page authority), social signals (crestere rating google), promovare online, email marketing, traffic boot & vizualizari organice website si video marketing.
Detalii pe https://hornexpert.ro