Concursurile profesionale Continental Hotels

BUCURESTI - 25 octombrie 2012

Comunicat tip General in HoReCa

Continental Hotels organizeaza, pentru a XI-a oara consecutiv, traditionalele concursuri profesionale.

Concursurile profesionale Continental Hotels

Si in anul 2012 Continental Hotels organizeaza, pentru a XI-a oara consecutiv, deja traditionalele concursuri profesionale:

Cea mai buna echipa de servire(vineri, 2 noiembrie, ora 18 :30) la Hotel Ibis Parlament

“Cel mai bun bucatar” (sambata, 3 noiembrie, ora18:00) la Grand Hotel Continental

Tema ambelor concursuri pe care se bazeaza probele de anul acesta este “All around the world” inspirandu-ne din tema revelionului 2013 organizat de Continental Hotels “Ocolul pamantului in…8 ore”. Concurentii vor juca rolul unor “ghizi” gastronomici si ai ospitalitatii atat pentru juriu, cat si pentru public. Tarile de destinatie pentru aceasta calatorie, tarile mentionate si in descrierea probelor de concurs sunt: Franta, Italia, Rusia, Grecia, Spania, Statele Unite ale Americii, Mexic, Turcia, China, Liban, Japonia.

Astfel au fost concepute atat probe teoretice dar si practice pentru a demonstra creativitatea, originalitatea si pasiunea fata de meseria practicata, din care putem enumera: prepararea unui cocktail, prepararea unui produs pe baza de cafea sau  degustari la Cea mai buna echipa de serviresau realizarea unor preparate culinare cu nume sugestive precum “Turnul Babel”,  “Mapping flavours”, “Mondo” sau “Sweetland” la “Cel mai bun bucatar”.

Din echipele de jurizare fac parte:

La concursul “Cel mai bun bucatar”: Radu Enache – Presedinte&Director General Continental Hotels; Gabriela Berechet – Expert/trainer culinar; J.A. Grumbach - Conseiller Gastronomique du Bailliage National de Roumanie, Chaine des Rôtisseurs; Cezar Munteanu – Maestru in arta culinara; Cornelia Ghisoi – Maestru in arta culinara, membru WACS; George Butunoiu – blogger Restograf

La concursul “Cea mai buna echipa de servire”: Radu Enache – Presedinte&Director General Continental Hotels; Cornelia Toma - Trainer, expert bar si restaurant; Catalin Paduraru – critic  vin, Vinexpert, Fondator al Asociatiei Somelierilor si Barmanilor din Romania; Bebi Oprea – Bar Academy, barman consultant; Costin Gache – Barmania, barman consultant; Catalina Matei – Senior Editor HRB Expert

Pe rand, in cele doua zile, vom creea o atmosfera de spectacol pentru care am pregatit concursuri surpriza, momente artistice  dar si o competitie antrenanta, gandita pentru a stimula dorinta continua de perfectionare.

Despre Continental Hotels

Continental Hotels are o traditie de peste 20 de ani pe piata turistica din Romania. Inca de la inceput obiectivele companiei au avut in vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri.
In prezent, Continental Hotels este cel mai mare lant hotelier romanesc ce acopera piata de lux, de business si cea economy, oferind, in acelasi timp, o gama completa de servicii si pentru segmentul MICE.
Portofoliul Continental Hotels cuprinde urmatoarele branduri proprii: Grand Hotel Continental (*****), Continental Forum(****), Continental(***), Hello Hotels(**), Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Mondo Restaurant, Victoria Club , Tekaffe. Continental Hotels detine si 4 hoteluri Ibis in Romania aflate in managementul grupului Accor.
Orasele in care Continental Hotels este prezent sunt: Bucuresti, Arad, Oradea, Sibiu, Constanta, Tirgu Mures, Drobeta Turnu Severin si Suceava, totalizand peste 1860 de camere.