Conturile de regularizare si asimilate

Definitie Conturile de regularizare si asimilate

1. Ca parte a activului bilantier, alaturi de activele imobilizate, activele circulante, si primele privind rambursarea obligatiunilor.La modul general, conturile de regularizare sunt o consecinta a repartizarii chelltuielilor si veniturilor in timp, astfel incat sa se ataseze unui exercitiu determinat toate cheltuielile si toate veniturile care il vizeaza efectiv.Conturile de regularizare au ca obiect asigurarea imputarii la un exercitiu dat a cheltuielilor care ii sunt proprii, pentru a degaja rezultatul ce isi are originea in acest exercitiu.Unele dintre conturile de regularizare fac obiectul gruparilor in alte structuri ale activului si pasivului. Astfel, conturile de venituri de primit, sub forma clientilor - facturi de intocmit contribuie la formarea postului clienti si conturi asimilate (post al activului circulant), in timp ce conturile de cheltuieli de platit, sub forma furnizorilor - facturi nesosite, contribuie la formarea postului furnizori si conturi asimilate (post de datorii).In cadrul grupului de posturi privind conturile de regularizare si asimilate, de activ, fac parte:- cheltuieli constatate in avans- decontari din operatii in curs de clarificare (solduri debitoare),- diferente de conversie-activ.2. Ca parte a pasivului bilantier, aceasta masa a pasivului cuprinde:- veniturile constatate in avans- decontarile din operatii in curs de clarificare- diferentele de conversie-pasiv.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Conturile de regularizare si asimilate? Propune definitie

Poze Conturile de regularizare si asimilate

 • jocuri

  Poza: Jocuri care au creat dependenta si care au adus miliarde de dolari in conturile companiilor fondatoare

 • Din tara saniutelor, Norvegia am adus ce e mai bun pentru tine:http://lumeacopiilor.com.ro/42-saniute-copii

  Poza: Saniile de ieri si de azi

 • Agentia de branding Pherra si-a lansat site-ul

  Poza: Agentia de branding Pherra si-a lansat site-ul

 • Cu Defon te simti in deplina siguranta!

  Poza: Cu Defon te simti in deplina siguranta!

 • Vezi toate pozele despre Conturile de regularizare si asimilate

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Conturile de regularizare si asimilate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Conturile de regularizare si asimilate. Definitiile termenilor despre Conturile de regularizare si asimilate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Conturile de regularizare si asimilate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Conturile de regularizare si asimilate.