Suprarealismul lui Dali, la dimensiuni mici

BUCURESTI - 22 martie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle

Mulți cunosc incredibilele opere ale lui Salvador Dali , care pe lângă scriitor, a fost și regizor și designer. Un adevărat personificator al suprarealismului, Dali a adus un plus de valoare lumii artei și a construit un reper de unicitate în jurul operelor sale.

Suprarealismul lui Dali, la dimensiuni mici
 Nu te teme de perfecțiune, nu o vei atinge niciodată 

Salvador Dali

 Printre cele mai cunoscute se numără lucrările din activitatea sa din 1944, "Visul adus de o albină zburând în jurul unei rodii, cu o secundă înainte de trezire", care au inspirat designerii Montegrappa să creeze un stilou demn de viziunea lui Dalí.  Acesta a fost primul dintr-o serie de lucrări ce conţineau o figură ce avea să devină o imagine recurentă în opera lui Dalí: Elefantul Spaţial.

Pasiunea pentru detalii și artă au transformat aceste animale nobile, înfăţişate cu picioare lungi, împreunate, aproape invizibile de dorinţă, cu obeliscurile de pe spatele lor, în reprezentări în miniatură ale artei lui Dalí. Pe stiloul Dalí, elefantul ţine în braţe un rezervor din celuloid albastru mediteranean pentru ediţia din argint sau verde malachite pentru versiunea din aur masiv. Când stiloul este deschis, un citat din autobiografia Viaţa Secretă a lui Salvador Dalí, este înscris pe rezervorul interior. Montegrappa va produce numai 1000 de stilouri din argint pur şi 989 de pixuri cu bilă, suma lor reprezentând anul 1989 - anul morţii lui Dalí. 19 pixuri cu bila din aur masiv şi 61 de stilouri ce reprezintă anul 1961 în care a creat bijuteria, Elefantul Spaţial. 

Artă și exuberanță, toate în miniatură, într-un stilou extravagant și plin de valoare. Un cadou memorabil pentru orice persoană fascinată de cultură, artă și istorie. Frumusețe caligrafiei o găsiți doar pe kalamos.ro

Despre Cora Trade Center

Kalamos.ro este magazinul care face diferența atunci când vorbim de lucrurile de calitate, lucrurile pe care le preferăm și decizia noastră atunci când ne dorim lux și rafinament într-un instrument de scris sau într-un accesoriu de birou. Fiecare detaliu fin al produselor disponibile pe kalamos.ro are în spate istorie, migală și iubire pentru lucrurile făcute perfect.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cora-trade-center/suprarealismul-lui-dali-la-dimensiuni-mici